Throne of the Fallen: een duivels plezier om te lezen.

€11,99
Bol.com
€16,99
Bol.com

She didn’t want Prince Charming. She wanted the demon.
A wicked prince, a fallen painter.

Let the games begin…

Prins Envy ontvangt een mysterieus bericht dat het begin betekent van een dodelijk spel. Hij weet dat hij meer dan duivels zal moeten zijn om dit te winnen. Raadsels, betoverde objecten, anonieme deelnemers. Niets zal hem in de weg mogen staan om te winnen.

Camilla is een kunstenares met zo haar eigen problemen. Ze wordt gedwongen een deal te sluiten met de duivel (Envy), de enige manier om zichzelf uit haar problemen te werken. Ze wordt bedreigd met schandaal. De deal die ze sluit brengt echter behoorlijk wat spanning en passie naar boven, wat geen van beiden had verwacht.

Samen moeten Envy en Camilla het spel spelen, een gevaarlijke tocht afleggen door de onderwereld en zich ondertussen behoeden voor het grootste gevaar: verliefd worden. 

Throne of the Fallen in de winkel bekijken

Over de auteur

Kerri Maniscalco is auteur van de Kingdom of the Wicked serie en van de Jack the Ripper serie. Ze schrijft voornamelijk YA en NA boeken.

Maniscalco is opgegroeid in New York en ze heeft communicatie gestudeerd voordat ze schrijfster is geworden. In haar jeugd heeft lezen altijd een belangrijke rol gespeeld: haar oma (die ernstig ziek was) was een fervent lezer en haar ouders namen haar regelmatig mee naar bibliotheken en boekwinkels. Maniscalco zegt haar fantasie te danken te hebben aan haar oma.

Wanneer Kerri Maniscalco niet aan het schrijven is, is ze te vinden in de keuken. Ze heeft een chronische vorm van de ziekte van Lyme, waarbij een goed en gezond dieet belangrijk is. Vandaar haar interesse!

The Kingdom of the Wicked is echt een absolute hype geworden, en ik begrijp wel waarom. Throne of the Fallen os het nieuwste boek dat aansluit op deze serie, maar ook zelfstandig kan worden gelezen.

Informatie en beoordeling

Auteur: Kerri Maniscalco

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Hodderscape

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 3 October 2023

ISBN: 9781399715652

Aantal pagina's : 562

  • Vermakelijk, pikant, maar wel voorspelbaar
3

Summary

Kerri Maniscalco heeft een hele herkenbare schrijfstijl dus het lezen van dit boek bracht gelijk ook herinneringen naar boven aan het lezen van haar eerdere werken. Maar goed ook, want het verhaal speelt zich af in dezelfde wereld en ook personages uit de eerdere delen komen voorbij. Het is niet per se noodzakelijk om die boeken gelezen te hebben (Kingdom of the Wicked / Prins van Toorn) maar het is wel aan te raden om dit deel optimaal te kunnen waarderen. Het plot is vlot, spannend, veelzijdig maar ook echt voorspelbaar. Veelvoorkomende elementen zijn ook in dit verhaal weer terug te vinden waardoor het af en toe een beetje voelde alsof ik een bingokaart aan het vullen was. Behoorlijk wat elementen deden me ook denken aan Acotar en dat is natuurlijk een gevaarlijke zet want wie kan er tippen aan SJM? Met vlagen begon me dit te vervelen, maar gelukkig stond er dan weer een nieuwe wending in het verhaal klaar die mijn aandacht weer wist te trekken. De nadruk op het pikante is naar mijn mening te groot. Veel gesprekken draaien om opwinding, de scènes waarin dan eindelijk toegegeven wordt aan de verlangens zijn zeer uitgebreid waardoor het af en toe de overhand leek te nemen. Voor mij maakt een goed plot met passende romantiek een goede romantasy, de romantiek moet niet de motor zijn van het plot. In Throne of the Fallen is deze rolverdeling af en toe twijfelachtig. Alles bij elkaar opgeteld ben ik uitgekomen op 3 sterren.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.