Tiktoktips week #11

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het was een rijke week met een grote opbrengst mooie boeken. Er zitten twee schitterende edities bij deze week en ook een gesigneerd exemplaar (als je snel bent, want op is op).

Tiktoktip 1: The Fragile Threads of Power – V.E. Schwab

Een nieuw boek van V.E. Schwab, de auteur van ‘The Invisible Life of Addie LaRue’, dat zich afspeelt in de wereld van ‘A Darker Shade of Magic’.

Ooit waren er vier werelden, ieder met zijn eigen krachten, verbonden door een enkele stad: Londen. Maar de magie groeide te snel en de werelden moesten zich van elkaar afsluiten om zichzelf te kunnen beschermen. Een paar magiërs waren nog in staat deze zegel te doorbreken, maar dat werden er steeds minder. Slechts drie Antari zijn nog bekend: Kell Maresh uit Rood Londen, Delilah Bard uit Grijs Londen en Holland Vosijk uit Wit Londen.

Ze zijn in de afgelopen zeven jaar nauwelijks nog gezien. Een nieuwe Antari, Kosika, is verschenen in Wit Londen en ze neemt de troon over van de afwezige Holland Vosijk. De jonge koningin is bereid om haar stad te voeden met bloed, ook haar eigen bloed. Haar magie heeft echter de potentie om de stad te verdrinken…

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door opstanden, die vastbesloten zijn om de machtsbalans te herstellen door de troon geheel te verwoesten.

In een wirwar van oude vrienden en nieuwe vijanden, raakt een meisje met ongewone magische krachten in het bezit van een device dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam: Tes.

Dit boek is ook gesigneerd verkrijgbaar! Wees er gauw bij!

€15,00
€25,95
3 nieuw vanaf €15,00
2 tweedehands vanaf €10,21
Prijs gecheckt op 19 maart 2024 19:17
Amazon.nl

Tiktoktip 2: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling

Dit boek behoeft weinig introductie denk ik. Ben je toch nieuwsgierig naar de volgorde? Lees dan even dit blogje!

De Harry Potter boeken worden opnieuw uitgebracht in deze schitterende edities met gouden kaften, illustraties en interactieve elementen. Deze uitgaven zijn in het Engels.

Dit is het derde deel, De Philosopher’s Stone and The Chamber of Secrets zijn ook al in deze uitvoeringen uitgebracht. Schitterend, schitterend, schitterend. Harry is terug op Hogwarts voor zijn derde jaar. Alles loopt op rolletjes totdat het bericht dat seriemoordenaar Sirius Zwart is ontsnapt ook de school bereikt. Het ergste: hij is onderweg naar Hogwarts want hij is op zoek naar Harry…De bewakers van Azkaban, de magische gevangenis vanwaar Sirius Zwart is ontsnapt, worden uitgenodigd op Hogwarts om de leerlingen de beschermen.

Tiktoktip 3: A Study in Drowning – Ava Reid

Effy Sayre heeft altijd in sprookjes geloofd. Ze had geen andere keuze. Al sinds haar jeugd wordt ze geplaagd door visioenen over de Fairy King. Ze vond troost in de pagina’s van Angharad – een episch verhaal over een sterfelijk meisje dat verliefd wordt op de Fairy King, en hem daarna vernietigt.

Effy’s beduimelde exemplaar is alles wat haar overeind houdt tijdens het overweldigende eerste termijn op de vooraanstaande architectenopleiding. Wanneer de familie van de auteur van Angharad aankondigt dat er een wedstrijd wordt georganiseerd om het huis van de overleden schrijver te ontwerpen, voelt Effy dat dit voorbestemd is voor haar.

Maar het blijkt een onmogelijke taak. Een stoffig, vervallen landgoed dat op het punt staat om in de zee af te brokkelen. Wanneer Effy aankomt ontdekt ze dat ze niet de enige is die daar tijdelijk wil verblijven. Preston Héloury, een jonge literatuurstudent, bestudeert daar om te bewijzen dat haar lievelingsauteur een bedrieger is.

terwijl de twee rivalen het nalatenschap van de auteur onderzoeken en stukje voor stukje alles bij elkaar zoeken, ontdekken ze dat het huis niet het enige is dat ze niet kunnen vertrouwen. Ze komen tegenover donkere krachten te staan, zowel sterfelijk als magisch, die samenzweren. De waarheid zal hen wellicht beiden vernietigen…

Tiktoktip 4: The Witcher – De laatste wens – Andrzej Sapkowski

Een van de populairste fantasyseries ooit geschreven: voor het eerst in prachtig verzorgde verzamelaarseditie. En wat een goed nieuws! Er is aangekondigd dat de hele serie in deze prachtige edities zal worden uitgebracht! Wacht dus niet langer en zorg dat je het eerste deel vast aan je collectie toevoegt!

Geralt van Rivia is een zogenaamde ‘witcher’. Een trainer die magische krachten bezit en in opdracht van allerlei mensen klussen uitvoert. Hierdoor raakt hij betrokken bij plannen van machthebbers, iets waar hij zelf helemaal niet op zit te wachten. Maar de grootste strijd staat hem nog te wachten…

Dat was het weer voor deze week! Benieuwd wat je vorige week gemist hebt? Kijk dan hier.


Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: