Tiktoktips week #12!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tiktoktip 1: Fourth Wing – nieuwe speciale editie!!

Ik kan er niet omheen, jullie zullen het allemaal wel gezien hebben, maar Rebecca Yarros komt met een feestelijke nieuwe en speciale editie van Fourth Wing! Eentje die lang geheim is gebleven, maar eindelijk is onthuld! Deze komt tegelijkertijd uit met Iron Flame, het vervolg op Fourth Wing. Wees er gauw bij, want ze gaan hard!

Bij het openslaan van dit boek, stap je direct de wrede wereld binnen van een ‘war college’ voor drakenrijders. Violet Sorrengail is 20 jaar oud en zij had zichzelf altijd als bibliotheekmedewerker gezien waar ze een rustig en zorgeloos leven zou kunnen leiden. Maar de commanding-general (haar moeder) besluit anders: Violet zal zich kandidaat stellen om een drakenrijder te worden.

Dit is voor Violet echter lastiger dan voor de anderen. De opleiding is in veel gevallen dodelijk. Violet heeft daarbij nog een extra hindernis: ze is kleiner, haar lichaam is broos en de dood is altijd vlakbij. Draken kiezen alleen de sterkste rijders uit om zich aan te verbinden…

Er zijn minder draken dan rijders dus dat levert onderling een hoop frictie op: hoe minder concurrentie je hebt, hoe groter de kans op een eigen draak. Het uitschakelen van de klasgenoten is dus meer dan aantrekkelijk. Het feit dat de moeder van Violet zich tijdens de opstanden niet populair heeft gemaakt bij verschillende bevolkingsgroepen, zorgt ervoor dat ze niet bepaald veilig is binnen de opleiding. Zo heeft bijvoorbeeld Xaden Riorson, de meest beruchte en meedogenloze rijder van de school, zijn zinnen gezet op wraak. Violet moet alles op alles zetten om weer een dag te kunnen overleven. Maar met iedere dat dat dit lukt, groeit de omvang van de oorlog die gaande is, en kost dit dagelijks meer en meer levens. Violet begint langzaam te vermoeden dat er geheimen zijn die niet met de bevolking worden gedeeld…

Vriendschap, vijanden, geliefden. Iedereen op Basgiath War College heeft een geheime agenda, maar vergeet niet: wanneer je binnenstapt heb je nog maar twee opties: slagen of sterven.

Deze mooie editie is voorlopig nog alleen via Amazon te pre-orderen.

€43,36
Prijs gecheckt op 11 juli 2024 18:24
Amazon.nl

Tiktoktip 2: A Twisted Tale Anthology

Twisted Tales zijn boeken waarin de oorspronkelijke Disneyverhalen een twist hebben gekregen. Wat als het verhaal anders was gelopen dan zoals we kennen? Er zijn al een heleboel boeken uitgebracht in deze serie, maar in deze nieuwe A Twisted Tale Anthology worden zestien nieuwe korte verhalen gepresenteerd.

Het boek is ge-edit door Elizabeth Lim, een van de auteurs van deze Twisted Tales-serie. Ze heeft zelf ook een paar korte verhalen geschreven, naast Liz Braswell, Jen Calonita, Farrah Rochon en Licia Blackburne, en nog vele anderen.

Een must-have voor de echte Disney-fan!

€18,99
11 nieuw vanaf €18,99
1 tweedehands vanaf €16,30
Prijs gecheckt op 11 juli 2024 18:24
Amazon.nl

Tiktoktip 3: Woorden van Glas – Pamela Sharon

Summer is het helemaal zat. Op haar school, het Corbeau College, worden de jongens met de grote mond voorgetrokken, er worden privé-filmpjes gedeeld en er wordt gepest. Wanneer Summer moet nablijven, komt ze naast de populaire Nova te zitten. Al gauw merken ze dat ze het best eens zijn over één ding: het moet anders op school. Ze besluiten samen om een anonieme website op te richten waar andere leerlingen filmpjes kunnen insturen over alles wat er volgens hen misgaat op school.

Maar mag je alles zomaar online zetten? Ook al is je bedoeling goed, namelijk het verbeteren van de eigen school?

Pamela Sharon is te gast bij de Booklovers Extravaganza in Scheltema!

Tiktoktip 4: Een kerst om te kussen – Alison Cochrun

Alison Cochrun is bekend van ‘Het charmeoffensief’.

Ellie’s leven is perfect: ze heft de baan van haar dromen, een ontmoeting met haar perfecte vrouw op kerstavond. Ze is gelukkig. Maar wanneer ze haar baan verliest en een onenightstand heeft, weet ze ineens niet meer wat ze moet doen. Ze besluit een baan te nemen in een café en al gauw vervalt ze in een sleur. Maar dan doet Andres, de eigenaar van het café, een aanzoek. Hij wil een verstandshuwelijk met haar om zo de problemen in Andrews familie op te lossen en tegelijkertijd Ellie’s financiële problemen uit de weg te ruimen. Voor Ellie beginnen hier pas echt de problemen, wanneer ze ontdekt dat de zus van Andrew de perfecte match is voor haar. Een ongemakkelijk kerstdiner wacht….

Dat was ‘m weer voor deze week! Ben je benieuwd wat je gemist hebt? Bekijk dan de blog van week #11 nog eens!


Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: