Tiktoktips week #13

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dag allemaal, daar ben ik weer. Na een week scrollen en filmpjes te hebben gekeken, loopt mijn online winkelwagentje weer over van alle nieuwe titels die me door jullie zijn aangeraden. In deze blog heb ik er drie uitgezocht waarvan ik denk dat ze even speciale aandacht nodig hebben. Deze week veel aandacht voor Engelse titels!

Tiktoktip #1: Curse for True Love – Stephanie Garber

Het langverwachte derde deel in de Once Upon a Broken Heart trilogie is er dan eindelijk!

Twee slechteriken, een meisje en een dodelijke strijd om nog lang en gelukkig te leven.

Evangeline Fox is in het Magnificent North getreden op zoek naar haar lang en gelukkig. Even leek ze of ze het gevonden had. Ze is getrouwd met een knappe prins en ze woont in een legendarisch kasteel. Maar Evangeline heeft geen idee welke prijs ze heeft betaald om dit sprookje te mogen leven. Ze weet niet wat ze verloren heeft en haar man is vastbesloten om dit voor haar verborgen te houden. Maar eerst moet hij Jacks doden, de hartenprins.

Bloed zal vergieten, harten zullen gestolen worden en ware liefde zal getest worden in dit slot van deze serie.

Tiktoktip #2: The Hunger Games boxset

Voorlopig alleen nog maar via Amazon te verkrijgen, maar wie weet binnenkort ook in meer winkels! De nieuwe box set van The Gunger Games boeken is nu compleet en in een nieuw jasje gestoken. Als je het mij vraagt is deze box echt schitterend geworden en mag deze ook niet ontbreken in de kast van de absolute fans! De box is alleen nog in het Engels te verkrijgen.

Ook het nieuwste deel, waarvan de film binnenkort in de bioscopen zal draaien, heeft een nieuwe cover gekregen. Hoewel ik meestal juist geen fan ben van de filmedities van boeken, is deze toch wel echt een parel geworden. Dit mooie boek is ook in het Nederlands beschikbaar!

Tiktoktip #3: Hoe overleef ik wat ik niemand vertel?

Deze is al eens eerder voorbij gekomen in een van mijn Tiktokblogs, maar een het is een hardnekkig boek dat mijn tijdlijn blijft domineren. Daarom nog een keertje! Ik wacht zelf nog tot mijn zusje het uit heeft omdat ik het daarna mocht lenen, dus ik hoop dat ze opschiet.

Na 25 jaar is Francine Oomen terug met een nieuw deel in haar ongekend populaire serie, een nieuw deel voor een nieuw publiek: de inmiddels volwassen geworden lezers van toen.

Wat gebeurt er met je als je een heleboel dingen hebt die je niet aan anderen durft te vertellen? Als je je vrienden erg nodig hebt, maar ze ook al lange tijd niet hebt gezien. Wat doe je als je vervelende stemmen in je hoofd hebt? Wat doe je als je het gevoel hebt je eigen leven niet onder controle te hebben, terwijl je psycholoog bent? Wat doe je als jij je anders voelt dan de rest? Wat doe je als de anders bent dan de rest? Als al je toekomstplannen kapotgemaakt zijn?

Wat doe je als je per ongeluk zwanger bent? Als je een torenhoge studieschuld moet terugbetalen maar geen diploma hebt behaald? Wat doe je als je het allemaal niet meer ziet zitten omdat de wereld toch naar de klote gaat? Als je je verdwaald voelt en dat je altijd maar denkt dat anderen beter zijn?

Samengevat: hoe overleef ik volwassen zijn in deze tijd?
Meer Hoe overleef ik? Neem dan eens een kijkje hier.


Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: