Tiktoktips week #14!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een nieuwe week, dus nieuwe tiktoktips! Er zijn een hoop dingen gebeurd in de boekenwereld dus ik kon heel makkelijk kiezen welke boeken ik in de blog van deze week wilde belichten. Uiteraard komt Britney met haar verhaal aan bod, maar allereerst:

Tiktoktip #1: Fourth Wing – In steen gebrand (Limited Edition)

Daar is hij dan eindelijk! De langverwachte Nederlandse vertaling van Fourth Wing, en dan ook nog eens in een schitterende limited edition!

Bij het openslaan van dit boek, stap je direct de wrede wereld binnen van een ‘war college’ voor drakenrijders. Violet Sorrengail is 20 jaar oud en zij had zichzelf altijd als bibliotheekmedewerker gezien waar ze een rustig en zorgeloos leven zou kunnen leiden. Maar de commanding-general (haar moeder) besluit anders: Violet zal zich kandidaat stellen om een drakenrijder te worden.

Dit is voor Violet echter lastiger dan voor de anderen. De opleiding is in veel gevallen dodelijk. Violet heeft daarbij nog een extra hindernis: ze is kleiner, haar lichaam is broos en de dood is altijd vlakbij. Draken kiezen alleen de sterkste rijders uit om zich aan te verbinden…

Er zijn minder draken dan rijders dus dat levert onderling een hoop frictie op: hoe minder concurrentie je hebt, hoe groter de kans op een eigen draak. Het uitschakelen van de klasgenoten is dus meer dan aantrekkelijk. Het feit dat de moeder van Violet zich tijdens de opstanden niet populair heeft gemaakt bij verschillende bevolkingsgroepen, zorgt ervoor dat ze niet bepaald veilig is binnen de opleiding. Zo heeft bijvoorbeeld Xaden Riorson, de meest beruchte en meedogenloze rijder van de school, zijn zinnen gezet op wraak. Violet moet alles op alles zetten om weer een dag te kunnen overleven. Maar met iedere dat dat dit lukt, groeit de omvang van de oorlog die gaande is, en kost dit dagelijks meer en meer levens. Violet begint langzaam te vermoeden dat er geheimen zijn die niet met de bevolking worden gedeeld…

Vriendschap, vijanden, geliefden. Iedereen op Basgiath War College heeft een geheime agenda, maar vergeet niet: wanneer je binnenstapt heb je nog maar twee opties: slagen of sterven.

Tiktoktip #2: Britney Spears – The Woman in Me

The Woman in Me is een moedig en meeslepend boek geworden. Het verhaal van Britney Spears dat een verhaal van vrijheid, roem, moederschap, overleven, vertrouwen en hoop is geworden.

In juni 2021 luisterde de hele wereld mee toen Bitney haar verhaal deed in de rechtszaal. De impact van haar versie van de gebeurtenissen, haar waarheid, was niet te ontkennen en het heeft het verloop van haar verdere leven veranderd. The Woman in Me vertelt voor het eerst haar eigen échte verhaal, de reis van een van de grootste sterren uit de popgeschiedenis.

Gevat geschreven, met een vleugje humor, laat dit boek het belang blijken van de mogelijkheid om je eigen stem te laten horen.

The Woman in Me is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar.

Tiktoktip #3: The Thieves Gambit (De Dievenspelen) – Kayvion Lewis

Voor fans van The Hunger Games! De plannen voor de verfilming liggen al klaar.

Rosalyn Quest stamt af van een legendarische familie vol meesterdieven. Ze leven maar volgens één regel: vertrouw niemand. Hoewel het talent om zich te redden uit de meest benarde situaties in haar genen zit, ziet Rosalyn toch een andere toekomst voor zich. Maar ontsnappen aan haar afkomst, is het enige dat haar niet lukt.

Wanneer haar moeder wordt ontvoerd, ziet ze maar één manier om haar te redden: het winnen van de Dievenspelen. Een dodelijke wedstrijd waarin alleen de allergrootste oplichters deel mogen nemen. De prijs: alles wat je hartje begeert. Alles op niets. Ze moet winnen om haar moeder te redden, maar haar tegenstander is een van haar vroegere aartsrivalen en een geduchte tegenstander. Er kan er maar één winnen…wie is de beste dief van de wereld?

Bekijk hier de review.

tiktoktip

Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: