Tiktoktips week #16!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wederom was het weer niet lastig kiezen deze week, want de tiktokfavorieten sprongen er overduidelijk uit! Zelf heb ik ook mijn exemplaar van Iron Flame al mogen ontvangen. Gauw mijn huidige boek uitlezen zodat ik kan beginnen!

Tiktoktip #1: Iron Flame – Rebecca Yarros

Het vervolg waar de wereld reikhalzend naar uitkeek is er dan: Iron Flame, het tweede deel in de Fourth Wing-serie.

Violet heeft het eerste jaar op Basgiath War College overleefd, maar het gevaar is slechts het begin…

Iedereen had verwacht dat Violet het eerste jaar niet zou overleven. Violet had zelf ook nooit durven dromen dat het haar zou lukken. Maar ze heeft pas de eerste onmogelijke test doorstaan om de waardigen van de onwaardigen te scheiden.

Nu begint de echte training en Violet vraagt zich af hoe ze zich hier doorgeen zal slaan. Dit heeft niet te maken met het feit dat de trainingen wreed zijn, gruwelijk, dat de rijders heel erg zullen moeten afzien en dat hun pijntolerantie zal worden getest. Het is wel de nieuwe vice commandant die het zijn persoonlijke missie heeft gemaakt om Violet te laten inzien hoe zwak ze eigenlijk is…tenzij ze de man verraadt van wie ze houdt.

Hoewel het lichaam van Violet misschien zwakker en fragieler is dan dat van de rest, ze heeft wel haar verstand en een ijzeren wil. Bovendien vergeet het leiderschap de les die ze op Basgiath geleerd heeft: drakenrijders bepalen hun eigen regels.

Maar vastbesloten zijn om dit jaar te overleven, zal misschien niet genoeg zijn. Violet weet het diep verborgen geheim van Basgiath en niets, niet eens drakenvuur zal ze kunnen redden.

De Nederlandse editie is alvast voor te bestellen!

Tiktoktip #2: Check & Mate – Ali Hazelwood (Nederlands)

Mallory Greenleaf is helemaal klaar met schaken, ondanks haar talent. Schaken heeft alles overhoop gegooid. Ze doet met grote tegenzin mee aan een laatste toernooi voor een goed doel, en tegen alle verwachtingen in verslaat ze Nolan Sawyer, de huidige wereldkampioen.

Nolan wil het opnieuw tegen haar opnemen, maar waarom? Als Mallory slim is, laat ze het hierbij. Ze heeft gewonnen. Game over. Maar grote geldprijzen zijn aantrekkelijk. Mallory ontdekt gaandeweg dat er ook buiten de hal een spelletje wordt gespeeld. Ze ontdekt ook dat ze nog niet zo klaar was met schaken als ze dacht en dat ze eigenlijk ook nog helemaal niet klaar is met haar beduchte tegenstander…

Prachtig uitgegeven met kleur op snee!

Tiktoktip #3: The Pumpkin Spice Café – Laurie Gilmore (EN)

Wanneer Jeanie’s tante haar het geliefde Pumpkin Spice Café cadeau doet, dat gelegen is in een klein stadje genaamd Dream Harbor, is Jeanie dolblij met de kans om een nieuwe start te maken, ver van haar saaie kantoorbaan vandaan.

Logan is een boer uit de omgeving van Dream Harbor. Hij probeert het geroddel van het dorpje zo veel mogelijk te vermijden, maar de aankomst van Jeanie gooit zijn routine in de war en hij wil liever niets te maken hebben met de irritante, altijd vrolijke meid. Maar hij merkt dat hij om onverklaarbare reden tot haar aangetrokken wordt.

Wint Jeanie het hart van Logan? Of heeft ze aan hem een beduchte tegenstander, de enige persoon in het dorpje die niet voor haar charmes valt, of voor haar heerlijke pumpkin spice latte’s…

Benieuwd naar meer tips? Kijk dan hier!

tiktoktip

Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: