Tiktoktips week #17!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ondanks dat de titels van de boeken die deze week op de lijst staan doen vermoeden, hebben we dit keer alleen maar schrijvers van Nederlandse of Vlaamse bodem! Ik heb er nog geen van deze drie tiktoktips gelezen, maar ik ben razend benieuwd geworden tijdens het schrijven van deze blog, dus daar komt binnenkort wel verandering in. Of niet, want mijn TBR staart me behoorlijk aan (nadeel van jarig geweest zijn…)

Tiktoktip #1: Evil Wears a Crown – Rani de Vadder

Rani de Vadder heeft al verschillende Nederlandstalige boeken op haar naam staan. Evil Wears a Crown is haar Engelstalige debuut.

Het koninkrijk van Wicca, waar prins Orion regeert, is besmet door een duistere vloek die ervoor zorgt dat zijn aanraking dodelijk is. Zijn wachter Slate is gedwongen om zijn bevelen op te volgen, ongeacht wat er van hem wordt gevraagd. Slate blijkt de vloek te bezitten waardoor Orion sterft. Prinses Nesrin is verslagen door verdriet en zweert wraak te nemen op Slate. Maar wanneer ze hem heeft gevonden, moet ze een onaangename samenwerking met hem aangaan om het rijk en haar volk te redden.

€14,99
2 nieuw vanaf €14,99
1 tweedehands vanaf €8,87
Prijs gecheckt op 8 juli 2024 21:27
Amazon.nl
€14,99
Bol.com

Tiktoktip #2: Dead Girls don’t Talk – Sandra J. Paul

Twee beste vriendinnen, een dood meisje. Twee kanten van het verhaal. Dit is het verhaal over Viola en wat er gebeurde voordat ze Syl vermoorde. Ze is dan wel een moordenaar maar ze heeft ook iets belangrijks te zeggen. Dit is ook het verhaal van Syl en over wat heeft geleid tot haar dood.

Viola en Syl waren net zussen; geboren op dezelfde dag, buren, ze zaten op dezelfde school en ze hadden dezelfde vriendinnen. Niemand had ooit gedacht dat deze twee meiden uit elkaar gehaald zouden kunnen worden. Totdat het gebeurde. Syl zou vertrekken naar Stanford en Viola naar Princeton. Het lichaam van Syl wordt gevonden op de passagiersstoel van de achtergelaten auto van Viola. Viola is nergens te bekennen. Het enige bewijs dat er op de plaats delict wordt aangetroffen wijst Viola aan als de dader. Is ze echt verantwoordelijk voor de dood van haar vriendin?

Twee versies van het verhaal, een vanuit het perspectief van Syl en een vanuit Viola. Een uniek turnaround book: de lezer bepaalt welk verhaal je eerst leest en….wie je gelooft.

€15,99
3 nieuw vanaf €15,99
Prijs gecheckt op 8 juli 2024 21:27
Amazon.nl
€15,99
Bol.com

Tiktoktip #3: De nieuwe Wendy – Jami Leigh

De nieuwe Wendy is een fantasierijk avontuur gebaseerd op het bekende verhaal van Peter Pan.

Op Lumin leven alleen nog Peters en Wendy’s: mensen met de Gave. Sarina is een Wendy. Ze is misschien zelfs wel dé Wendy die uitverkoren is om over Helidan te regeren. Maar wanneer Sarina tegen haar wil wordt meegenomen moet ze ineens kiezen: zal ze haar eigen pad kiezen of zal ze gehoorzaam doen wat er van haar wordt verwacht?
Sula zal alles doen om haar liefde, haar kapitein, te redden van de dood. Zelfs als dat betekent dat ze een legende moet najagen waarvan niemand weet of die wel werkelijk bestaat.
Wanneer ze mogelijk de oplossing vindt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

€13,98
€19,95
2 tweedehands vanaf €13,98
Prijs gecheckt op 8 juli 2024 21:27
Amazon.nl

Meer tips? Kijk dan hier!

tiktoktip

Categorie: tiktoktips

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: