Tiktoktips week #6!

tiktoktips

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

Tiktoktip 1: Twin Crowns – Catherine Doyle & Katherine Webber (Nederlandstalig)

Twin Crowns is het eerste deel uit een trilogie. Het tweede deel: Cursed Crowns is ook al uit. Het derde deel nog niet.

Wren Greenrock weet al van kleins af aan dat ze op een bepaald moment de plaats van haar zus in het paleis moet overnemen. Ze is vanaf haar geboorte getraind om terug te keren naar de plaats waar haar beide ouders om het leven zijn gebracht om daar de troon in te pikken. Ze zal alles doen om aan de macht te komen en om de heksen te beschermen van wie ze afkomstig is. Maar een van de paleiswachten is zo aantrekkelijk, dat Wren haar gedachten er niet altijd even goed bij heeft en ze zo nu en dan slordig om gaat met haar magie…

Prinses Rose Valhart weet dat macht verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ze zal trouwen met een prins uit een wreed koninkrijk en het feit dat ze ineens wakker wordt midden in de woestijn, in de armen van een onbekende kidnapper, zal dat huwelijk niet in de weg staan. Maar het leven buiten het paleis is veel wilder en mooier dan ze ooit had kunnen denken en de heksen waar ze altijd zo bang voor was, blijken de familie te zijn die ze nooit heeft gehad.

Twee zussen die vanaf hun geboorte gescheiden zijn en zijn opgegroeid in totaal verschillende werelden, leren elkaars leven beter kennen. Maar hoe dichter de kroningsdag nadert, en beide zussen bezig zijn met het toe-eigenen van hun geboorterecht, hoe vastbeslotener Willen Rathborne, de sinistere Kingsbreath, wordt om geen van beiden in hun plan te laten slagen. Wie draagt nu uiteindelijk de kroon?

Ik heb alvast erg genoten van dit boek! Bekijk de review hier.

Tiktoktip 2: IJsbreker – Hannah Grace

Voor de fans van ‘De liefdeshypothese’ en de ‘Spaanse liefdesleugen’!

Voor Anastasia Allen is er maar één ding belangrijk in het leven: een plek verdienen in het Amerikaanse kunstschaatsteam. Ze geeft dan ook alles om de beste te kunnen zijn van het universiteitsteam van Maple Hills. Stassie, zoals ze ook wel wordt genoemd, wil alleen maar winnen en laat zich door niets tegenhouden.

Nathan Hawkins is de aanvoerder van het ijshockeyteam in Maple Hills. Door een misverstand moeten de ijshockeyspelers en de kunstschaatsers de ijsbaan delen, voor de rest van het semester. Nathan is voornemens om dit zo soepel te laten verlopen maar Stassie staat hier anders in. Zij kan haar frustratie hierover maar moeilijk verbergen.

Dan heeft Stassie een probleem dat ze zelf niet kan oplossen en Nathan lijkt de enige die haar kan helpen. Er blijkt een spanning tussen de twee te ontstaan, maar Stassie maakt zich hier niet druk over. een verliefdheid op een ijshockeyer staat niet in het plan en zal haar dus toch nooit overkomen?

€17,50
2 nieuw vanaf €17,50
Prijs gecheckt op 24 september 2023 14:48
Amazon.nl

Tiktoktip 3: Bunny – Noma Awad (Engelstalig)

Ik ben erg benieuwd naar dit bijzondere boek. Op de sociale kanalen wordt dit met regelmaat omschreven als “a fever dream” en “something I just can’t describe”.

We were just these innocent girls in the night trying to make something beautiful. We nearly died. We very nearly did, didn’t we?

Samantha Heather Mackey is en buitenbeentje. Ze heeft een beurs en ze verkiest het gezelschap van haar duistere verbeeldingsvermogen boven dat van de meste mensen en ze verafschuwt haar medestudenten: een kliekje van onverdraaglijke rijke meiden die elkaar ‘Bunny’ noemen en die bovendien lijken te spreken en bewegen als één mens.

Maar aller verandert wanneer Samantha een uitnodiging krijgt om deel te neme aan de ‘fabled Smut Salon’ van deze Bunnies en tot haar eigen verbazing neemt ze deze uitnodiging aan en laat ze haar enige vriendin Ava stikken. Samantha wordt ondergedompeld in de vreemde, zoete en sinistere wereld van de Bunnies en ze neemt deel in de rituelen en workshops die hierbij horen. Het is hier dat de grens met de realiteit langzaam begint te vervagen.
Al snel blijkt deze vriendschap niet te combineren met haar vriendschap met Ava en komt het tot een dodelijke botsing.

Voor de fans van dit boek: bekijk ook eens het werk van Ottessa Moshfegh!

€12,49
€13,00
6 nieuw vanaf €12,49
Prijs gecheckt op 24 september 2023 14:48
Amazon.nl

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie