Tiktoktips week #7!

Er gebeurt zoveel in de boekenwereld en dat maakt me elke keer opnieuw blij. Ik was gisteren even in de boekenzaak en toen zag ik veel jonge meiden rondstruinen die op zoek waren naar specifieke titels die ze hadden gezien op Tiktok. Lezen is weer hip! Hoezee!

Ik heb weer een week lang op de uitkijk gelegen voor de nieuwste tips. Hier komen ze:

Tiktoktip 1: Binnen de lijntjes van Mireille Versteeg

Romantiek van eigen bodem! Voor de fans van De Luizenmoeder en Soof.

Loes zit niet te wachten op een nieuwe relatie en al helemaal niet eentje die moet opbloeien wanneer het hele schoolplein kan meekijken. Loes is net gescheiden. Ze is moeder van een tweeling. Tijdens een kampeertripje aan het einde van de zomervakantie, loopt ze de knappe Bart tegen het lijf. Bart is het tegenovergestelde van haar ex-man Erik. Maar Loes is met haar zoontjes op vakantie en ze is dus niet op zoek naar een relatie. Ze probeert Bart daarom te vergeten. De scheiding verliep niet lekker dus ze is eigenlijk helemaal nog niet toe aan een nieuwe man in haar leven.

Wanneer de school weer begonnen is, blijkt dat Loes hét onderwerp van gesprek is geworden op het schoolplein. Haar breuk met de populaire Erik heeft de tongen nogal lost gemaakt. Loes voelt zich niet op haar plek tussen de andere ouders en probeert hier verandering in te brengen door lid te worden van de oudercommissie, waar de oppermoeder ‘Escobarbara’ aan het roer staat. Ze wil zich van haar beste kant laten zien en haar best doen, maar wat blijkt: knappe Bart is gymleraar op deze school.

Tiktoktip

Tiktoktip 2: De Hawthorne Broers – Jennifer Lynne Barnes

Het vierde deel is nu in het Nederlands vertaald! Eigenlijk is dit deel 3,5 want boek 4 speelt zich af tussen het laatste hoofdstuk en het epiloog van ‘de laatste zet’.

De immens populaire trilogie over Avery Grambs die een grote erfenis mag ontvangen als ze het volhoudt om een jaar lang in een huis te wonen bij de onterfde familie. Lezers over de hele wereld zijn laaiend enthousiast over deze boeken. Wat fijn dus dat er nóg een deel uit is!

Grayson Hawthorne zou zijn steenrijke grootvader opvolgen. Hij zou het fortuin nog meer laten groeien en zich over de familie ontfermen. Dat plan was in kannen en kruiken, geen stok meer tussen te krijgen. Maar Tobias Hawthorne is inmiddels overleden en zijn familie is onterfd. De lessen die zijn grootvader heeft meegegeven zijn echter niet vergeten. Wanneer zijn halfzussen bijna ontdekken wat er met hun vader is gebeurd, doet Grayson waar hij goed in is: de zaak efficiënt, effectief en genadeloos oplossen. Geen last van emoties.

Jameson Hawthorne speelt graag spelletjes, neemt graag risico’s en is altijd op zoek naar sensatie. Wanneer zijn mysterieuze vader opduikt en hem om een gunst vraagt, is de verleiding te groot om nee te zeggen. Jameson moet infiltreren in een ondergrondse club in Londen waar de rijken, politici en de adel gokken met geld en met geheimen. Daar moet Jameson het hoogste spel spelen, iets wat hij gelukkig het liefste doet.

Grayson en Jameson moeten beiden besluiten wat ze willen opgeven om te kunnen winnen.

Eerder verschenen in deze serie:

Deel 1: Het Hawthorne-mysterie: de erfenis
Deel 2: Het Hawthorne-mysterie: de verloren erfgenaam
Deel 3: Het Hawthorne-mysterie: de laatste zet

Tiktoktip 3: Het kaartenhuis van Kathy Hays (The Cloisters)

Een student doet in The Cloisters onderzoek naar tarot uit de middeleeuwen en raakt verstrikt in ’n dodelijk academisch web van macht, verleiding en ambitie. Voor lezers van De verborgen geschiedenis van Donna Tartt.

Het kaartenhuis is een limited edition!

Ann Stilwell hoopt in de zomer een felbegeerde stageplek te pakken te krijgen bij het Metropolitan Museum of Art in New York. Het blijkt echter dat de enige beschikbare plek niet in The Met is, maar in een andere afdeling van het museum, ergens aan de andere kant van New York. Het gaat om ‘The Cloisters’, een museum gericht op middeleeuwse kunst. Het museum heeft een grote en mooie tuin. Ann weet langzaam een plekje voor zichzelf te creëren binnen de groep die daar aan het werk is. Patrick Roland, de curator, is geobsedeerd door waarzeggerij. Ann is op haar beurt geobsedeerd door Patrick en door Rachel, een medestudent. Wanneer Ann een set tarotkaarten ontdekt, blijkt Rachel echter iemand te zijn die niemand in haar weg laat staan om haar ambities waar te kunnen maken.

€13,99
Prijs gecheckt op 23 februari 2024 12:35
Amazon.nl
€14,99
Luisterrijk.nl

Dat was hem weer voor deze week! Meer weten? Bekijk dan de blog van vorige week nog eens.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.