Tiktoktips week 8!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Deze week in mijn tiktoktips een heleboel nieuwe verzameledities! Daarom sta ik deze week speciaal stil bij deze bijzondere uitgaven van onze lievelingsboeken. Schrijf ze in je agenda of bestel ze gewoon alvast want er zitten een paar ware kunstwerkjes tussen. Ook het langverwachte nieuwe deel van Eragon komt aan bod in deze blog. Wil je meer weten van de limited editions? Bekijk dan ook eens deze blog.

Tiktoktip 1: The Cruel Prince – Holly Black: Collectors Edition!!!

Deze collector’s edition is Engelstalig.

Toen Jude zeven jaar oud was, werden haar ouders vermoord. Zij en haar zusje werden meegenomen naar het hof van de Faeries.

Tien jaar later wil Jude niets liever dan erbij horen, ondanks dat ze sterfelijk is (in tegenstelling tot de overige inwoners). De meeste faeries verachten de mensen, prins Cardan nog het meest van iedereen. Cardan is de jongste en meest wrede zoon van de koning.

Om toch een plek voor zichzelf te winnen moet Jude Cardan uitdagen en de gevolgen daarvan accepteren. Wanneer ze meer en meer verzonken raakt in alle intriges en decepties aan het hof, ontdekt ze haar eigen vaardigheden om te misleiden en om bloed te vergieten. Maar wanneer een verraad het hof bijna doet vallen moet Jude haar leven riskeren in een gevaarlijke samenwerking om haarzelf en haar zus te redden.

The Cruel Prince (De wrede prins) is het eerste deel uit een reeds afgeronde trilogie. Pas geleden is ook The Stolen Heir (De gestolen erfgenaam) uitgebracht, een nieuw deel in deze serie waarin Oak centraal staat.

Tiktoktip 2: Rood, wit en koningsblauw – Casey McQuiston – Limited!

De zoon van de Amerikaanse president. Een Britse kroonprins. Red, White and Royal Blue (ook in het Nederlands vertaald: Rood, wit en koningsblauw). Ze kunnen elkaar niet uitstaan. Na een groot schandaal met een taart op een staatsbijeenkomst, wordt er voor de heren besloten dat ze een vriendschap moeten veinzen om zo de internationale gemoederen weer tot bedaren te brengen. Niemand zit hier op te wachten en de eerste afspraken verlopen dan ook met frisse tegenzin en met veel pers in de buurt. Al gauw blijkt echter dat beiden meer te bieden hebben dan op het eerste gezicht lijkt en dat er uit deze vriendschap wel eens veel meer voort zou kunnen komen en wordt het belangrijk om die journalisten juist te ontwijken…Bekend van #Booktok!

Een fris en licht verhaal over de acceptatie van liefde in al haar vormen. Geschikt voor de New Adult lezers! Nu heeft de Nederlandse editie ook een schitterend nieuw jasje gekregen! Meer weten? Bekijk dan deze review.

Tiktoktip 3: The Hurricane Wars – Thea Guanzon (Engelstalig)

The heart is a battlefield.

Talasyn weet niet beter dan de Hurricane Wars. Ze is opgegroeid als wees, in een natie die in de greep werd gehouden door de medogenloze Night Emperor. Talasyn heeft een familie voor zichzelf gevonden onder de soldaten die vechten voor vrijheid. Ze verbergt echter een groot geheim: lichtmagie, een laaiende kracht waarvan wordt geloofd dat die al jaren uitgestorven is, maar een kracht die door de schaduwen van de Night Emperor heen kan breken.

Prins Alaric, de enige zoon en troonopvolger van de Emperor, is door zijn vader tot een wapen gekneed. Het is zijn taak om iedere dreiging uit te schakelen en Alaric is nog nooit verslagen. Totdat hij Talasyn helder ziet stralen op het slagveld, vol magie, de magie die zijn grootvader om het leven bracht, zijn vader in een monster veranderde en daarmee de Hurricane Wars heeft doen losbarsten. In een botsing tussen licht en duisternis, versmelten hun krachten zich tot een ongekende kracht.

Talasyn en Alaric weten allebei dat zij de enige zijn die de oorlog kunnen doen eindigen. Maar een grotere dreiging hangt in de lucht: een nieuwe vorm van vreemde magie die alleen verslagen kan worden wanneer ze op elkaar vertrouwen. In een passionele samenwerking moeten ze uitzoeken of ze inderdaad hun wereld kunnen redden, of dat ze deze alleen maar zullen vernietigen…

Tiktoktip 4: Murtagh – Christopher Paolini

De Nederlandse hardcover van het vijfde deel in de Eragonserie verschijnt in november. Een verhaal over een van de favoriete personages uit de boeken: Murtagh.

De wereld is geen veilige plaats meer voor drakenrijder Murtagh en voor zijn draak Thorn. De duistere koning is afgezet en de gevolgen hiervan zijn onontkomelijk. Murtagh en zijn draak worden gehaat door de samenleving vanwege hun (onvrijwillige) rol in het eerdere schrikbewind en ze worden verstoten.

In het hele land gonst het van de gesprekken over de boze grond en de geur van zwavel in de lucht. Murtagh vermoedt dat er kwaad in de lucht hangt. Hij start een epische reis door onbekend gebied en hij moet ieder wapen inzetten om een mysterieuze heks te verslaan, die veel meer geheimen bezit dan werd vermoed.

tiktoktip

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: