Tiktoktips week #9!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Hoe leuk is het om te scrollen en te ontdekken welke boeken boven komen drijven? Ik ben nog maar zelden teleurgesteld door de tiktoktips, dus ik deel ze graag. Hier komen er weer drie, vers van de pers:

Tiktoktip 1: Hoe overleef ik… alles wat ik niemand vertel? – Francine Oomen

Na 25 jaar is Francine Oomen terug met een nieuw deel in haar ongekend populaire serie, een nieuw deel voor een nieuw publiek: de inmiddels volwassen geworden lezers van toen.

Wat gebeurt er met je als je een heleboel dingen hebt die je niet aan anderen durft te vertellen? Als je je vrienden erg nodig hebt, maar ze ook al lange tijd niet hebt gezien. Wat doe je als je vervelende stemmen in je hoofd hebt? Wat doe je als je het gevoel hebt je eigen leven niet onder controle te hebben, terwijl je psycholoog bent? Wat doe je als jij je anders voelt dan de rest? Wat doe je als de anders bent dan de rest? Als al je toekomstplannen kapotgemaakt zijn?

Wat doe je als je per ongeluk zwanger bent? Als je een torenhoge studieschuld moet terugbetalen maar geen diploma hebt behaald? Wat doe je als je het allemaal niet meer ziet zitten omdat de wereld toch naar de klote gaat? Als je je verdwaald voelt en dat je altijd maar denkt dat anderen beter zijn?

Samengevat: hoe overleef ik volwassen zijn in deze tijd?

Tiktoktip 2: Nineteen Steps – Millie Bobby Brown (EN en NL)

‘Dit persoonlijke boek is geïnspireerd op het leven van mijn oma Ruth en is mij ontzettend dierbaar. Ik groeide op met haar verhalen over de oorlog. Het is een eer om haar verhaal te doen voortleven.’
Millie Bobby Brown

Het is drie jaar geleden dat de oorlog in Europa begon. In Londen leeft met in het jaar 1942 nog elke dag met de dreiging van luchtaanvallen. In Bethnal Green, East End, is Nellie Morris telkens opgelucht wanneer ze met haar familie de schuilkelders kan verlaten.

Midden in deze oorlog klampen ze zich vast aan herinneringen aan hun jeugd, die zo ver weg lijkt. Een ontmoeting met een Amerikaanse piloot zorgt ervoor dat Nellies wereldbeeld op zijn kop komt te staan.
Net als Nellie zover is dat ze haar nieuwe leven met piloot Ray wil beginnen, gebeurt er een vreselijk ongeluk tijdens een nachtaanval. De geheimen van deze fatale nacht worden ontrafeld en ondertussen stort de wereld van Nellie in en blijkt niemand te kunnen ontsnappen aan de vernietigende gevolgen van de oorlog.

Millie Bobby Brown is een actrice die bekendheid kreeg door de serie Stranger Things en de Enola Holmes films. Dit is haar debuut.

€12,23
€25,99
12 nieuw vanaf €12,23
13 tweedehands vanaf €6,76
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 19:01
Amazon.nl
€13,99
Bol.com
€22,99
3 nieuw vanaf €22,99
2 tweedehands vanaf €39,16
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 19:01
Amazon.nl
€22,99
Bol.com

Tiktoktip 3: De 20 – Sam Holland

Onvervalste serial killer-thriller!

Het is diep in de nacht als rechercheur Adam Bishop aankomt op de plaats waar een verminkt lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk aanzicht, maar de cijfers die met spray paint zijn aangebracht boven het lichaam, zorgen er pas echt voor dat Adam de koude rillingen krijgt. Er zijn al meer slachtoffers gevallen en bij elk van hen is een nummer aangetroffen: 20, 19, 18…Waarom telt de moordenaar af?

Adam tast in het duister tot dr. Romilly Cole hem wijst op de overeenkomsten tussen deze zaken en een reeks moorden van vijfentwintig jaar geleden. Het is een zaak uit haar verleden die haar nog steeds achtervolgt. De moordenaar maakt het nu echter persoonlijk…

Sam Holland schreef ook De Echoman, tevens een absolute aanrader!

€6,99
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 19:01
Amazon.nl
€18,99
7 nieuw vanaf €18,99
2 tweedehands vanaf €13,03
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 19:01
Amazon.nl
€22,99
Libris.nl

Dat waren ze weer voor deze week! Benieuwd naar welke tiktoktips je misschien gemist hebt? Bekijk dan ook de blog van vorige week nog even.


Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: