Twee graden: de aarde warmt op, de tijd dringt.

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Vuur.
IJs.
Water.
Twee graden vertelt over drie klimaatrampen, drie gebieden en vier jongeren die moeten strijden voor hun leven.

Akira is met haar vader aan het paardrijden in de bossen van Californië wanneer er een allervernietigende bosbrand uitbreekt. De vlammen zijn overal en rukken sneller en sneller op. Hoe kunnen ze een veilige plek bereiken?

Owen en zijn beste vriend George wonen in Churchill, de Canadese toendra. Ze zijn de aanwezigheid van ijsberen wel gewend maar wanneer er eentje veel te dichtbij komt en een moment van onoplettendheid de jongens in een zeer gevaarlijke situatie brengt, is het nog maar de vraag of ze heelhuids thuis zullen komen.

Natalie woon in Miami. Ze bereidt zich samen met haar moeder voor op een nieuwe orkaan. Dit is niet de eerste die ze heeft meegemaakt. De orkaan blijkt veel sterker dan ze hadden gedacht, de golven breken haar huis af en sleuren Natalie mee, kilometers ver. Hoe is het met haar moeder? Zal Natalie haar ooit nog terugvinden?

‘Twee graden’ in de winkel bekijken

€5,99
Bookspot.nl
€5,99
Bookspot.nl
€17,99
2 nieuw vanaf €17,99
2 tweedehands vanaf €33,58
Prijs gecheckt op 11 juli 2024 18:09
Amazon.nl
€17,99
Bol.com

Over de auteur: Alan Gratz

Alan Gratz is geboren in Tennessee. Hij heeft een zorgeloze jeugd beleefd. Hij studeerde af aan de University of Tennessee waar hij zich gespecialeerd heeft in creatief schrijven. Vervolgens heeft hij een master behaald in educatie. Momenteel woont bij met zijn gezin in Asheville, North Carolina.

Alan Gratz is momenteel een zeer populaire auteur onder de jongere lezers. Zijn boeken hebben veel prijzen gewonnen, waaronder: the Sydney Taylor Book Award, the National Jewish Book Award, the Cybils Middle Grade Fiction Award, a Charlotte Huck Award Honor, and a Malka Penn Award for Human Rights Honor.  Dit is nog lang niet alles!
Gratz reist veel rond om over zijn boeken te spreken, bezoeken te brengen aan scholen en te verschijnen op festivals in en buiten Amerika.

Alan Gratz heeft 18 boeken op zijn naam staan. Kenmerkend is dat zijn verhalen allemaal tegen de achtergrond van belangrijke historische gebeurtenissen worden gezet, dat hij een heerlijke en vlotte schrijfstijl heeft en een meester is in het vasthouden van spanning. Ideaal voor jonge lezers die nog een beetje twijfelen.

‘Twee graden’ is zijn nieuwste boek.

Lees ook:
De jongen die tien concentratiekampen overleefde
Projekt 1065
Vluchteling
D-Day
Erecode
9/11
De laatste granaat
Twee graden

Informatie en beoordeling

Titel: Twee graden

Genre: roman

Auteur: Alan Gratz

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Kluitman

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 September 2023

ISBN: 9789020654783

Aantal pagina's : 406

  • Een hele spannende kern die vlot wegleest, maar het laatste deel had niet gehoeven
3.5

Review

Zoals kenmerkend voor Alan Gratz was dit weer een verhaal met een hoog tempo. De spanning zit er van begin tot (bijna het) einde in. De korte hoofstukjes eindigen telkens in cliffhangers waardoor je maar door blijft lezen.  Gelukkig is de verdeling hier goed aangepakt, niets is hinderlijker dan cliffhangers hebben en dan weer naar een ander personage schakelen. Je blijft in dit boek best een tijdje bij één en dezelfde, voor er weer gewisseld wordt.
Het laatste hoofdstuk vond ik jammer. Na deze vlot te lezen kern voelde dit echt als een “les”. Ik snap dat het thema natuurlijk niet zomaar gekozen is en dat hier ook daadwerkelijk van te leren is, maar door het er zo dik bovenop te leggen, nam dit voor mij de entertainmentwaarde toch behoorlijk weg.


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: