Twin Crowns (Dit is tevens de Nederlandse titel!)

€7,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:29
Amazon.nl
€16,69
3 nieuw vanaf €12,00
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:29
Amazon.nl

Twin Crowns is het eerste deel uit deze duology. Zie voor het tweede deel: Cursed Crowns.

Twin Crowns, een samenvatting

Wren Greenrock weet al van kleins af aan dat ze op een bepaald moment de plaats van haar zus in het paleis moet overnemen. Ze is vanaf haar geboorte getraind om terug te keren naar de plaats waar haar beide ouders om het leven zijn gebracht om daar de troon in te pikken. Ze zal alles doen om aan de macht te komen en om de heksen te beschermen van wie ze afkomstig is. Maar een van de paleiswachten is zo aantrekkelijk, dat Wren haar gedachten er niet altijd even goed bij heeft en ze zo nu en dan slordig om gaat met haar magie…

Prinses Rose Valhart weet dat macht verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Ze zal trouwen met een prins uit een wreed koninkrijk en het feit dat ze ineens wakker wordt midden in de woestijn, in de armen van een onbekende kidnapper, zal dat huwelijk niet in de weg staan. Maar het leven buiten het paleis is veel wilder en mooier dan ze ooit had kunnen denken en de heksen waar ze altijd zo bang voor was, blijken de familie te zijn die ze nooit heeft gehad.

Twee zussen die vanaf hun geboorte gescheiden zijn en zijn opgegroeid in totaal verschillende werelden, leren elkaars leven beter kennen. Maar hoe dichter de kroningsdag nadert, en beide zussen bezig zijn met het toe-eigenen van hun geboorterecht, hoe vastbeslotener Willen Rathborne, de sinistere Kingsbreath, wordt om geen van beiden in hun plan te laten slagen. Wie draagt nu uiteindelijk de kroon?

Twin Crowns in de winkel bekijken

€7,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:29
Amazon.nl
€16,69
3 nieuw vanaf €12,00
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:29
Amazon.nl
€24,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 16:29
Amazon.nl
Twin crowns


Over de auteurs

Catherine Doyle en Katherine Webber zijn beiden succesvolle auteurs. Ze zijn naast collega’s ook schoonzussen.

Catherine groeide op bij de Atlantische Oceaan waar haar liefde voor lezen begon met het lezen van Ierse mythes en legendes. Ze heeft de serie Blood for Blood geschreven en de Storm Keeper trilogie. Ze woont in Ierland met haar verloofde Jack en haar hondje Cali.

Katherine komt uit het zuiden van Californië en heeft veel van haar jeugd in de Palm Springs woestijn doorgebracht. Ze heeft Only Love Van Break Your Heart geschreven en The Revelry. Ze woont momenteel in Londen, met haar man en haar dochters.

Samen hebben ze Twin Crowns geschreven en ook het vervolg Cursed Crowns hebben ze samen uitgewerkt.

Ook interessant

Vond je Twin Crowns leuk? Bekijk dan ook onderstaande titels eens!

Leigh Bardugo – Six of Crows

Sarah J. Maas – A Court of Thorns and Roses

Sabaa Tahir – Vuur en as

Informatie en beoordeling

Titel: Twin Crowns

Genre: Fantasy, YA

Auteur: Katherine Webber & Catherine Doyle

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Harper Collins

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 17 May 2022

ISBN: 9789402709896

Aantal pagina's : 432

  • Luchtig, leuk, vlot en vermakelijk.
4.5

Review

Dit was echt gewoon een leuk boek. Ik ging er helemaal in op. Niet te complex, wel geloofwaardig. Niet te zwaar, toch serieus. Zeer vermakelijk. Beide zussen zijn leuk op hun eigen manier, Wren is direct stoer en dapper maar ook meelevend, Rose leek me eerst een miepje maar heeft toch ook haar goede kanten laten zien. We wisselen steeds van verteller, waardoor het verhaal lekker vlot loopt, we op die manier telkens beide kanten van het verhaal te lezen krijgen. Ik kijk erg uit naar het tweede deel. Gelukkig heb ik dat al liggen dus ik kan in een keer door!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.