Ugly Love: Slechte dialogen en er is nauwelijks sprake van een plot

Ugly Love

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tate trekt in bij haar broer wanneer ze de laatste fase van haar opleiding tot verpleegkundige ingaat, tot ze een eigen plek kan vinden. Ze ontmoet daar Miles, een van de buren en vrienden van haar broer. De vonken slaan direct over, maar kan Miles wel houden van iemand? Heeft Tate wel tijd naast haar drukke baan en opleiding? Ze besluiten het ‘zakelijk’ te houden en spreken een aantal regels af. Helaas blijkt het voor Tate lastig om zich aan die regels te houden en levert dat ook voor Miles de nodige kopzorgen op.

Ugly Love samenvatting

Ugly Love is zowel in het Engels als in het Nederlands verkrijgbaar onder deze zelfde titel.

Tate is verpleegkundige die in het laatste stadium van haar opleiding zit. Ze verhuist om deze reden naar haar broer in San Francisco. Wanneer ze daar buurman Miles ontmoet, voelt ze onmiddellijk een aantrekkingskracht. Miles lijkt op zijn beurt deze vonken ook te voelen maar hij wil geen relatie en Tate heeft er eigenlijk geen tijd voor. Hieruit ontstaat een ‘Neighbors with benefits’ situatie waarin ze duidelijke afspraken hebben gemaakt dat het voor het plezier en dat geen van beiden meer moet verwachten. Maar Tate kan zich niet aan de gemaakte afspraken houden en wordt toch nieuwsgierig naar het verleden van Miles, waardoor hun regeling een andere insteek begint te krijgen.

Ugly Love in de winkel bekijken

€10,50
€13,95
13 nieuw vanaf €10,49
5 tweedehands vanaf €3,43
Prijs gecheckt op 17 juni 2024 11:08
Amazon.nl
€10,50
Bol.com
€16,99
Luisterrijk.nl
€18,00
2 nieuw vanaf €18,00
2 tweedehands vanaf €11,63
Prijs gecheckt op 17 juni 2024 11:08
Amazon.nl
€22,85
Bookspot.nl

Over de auteur: Colleen Hoover

Colleen Hoover is geboren op 11 december, 1979.
Zelf zegt ze zich niet te willen vastleggen. Ze wil schrijven voor verschillende genres en ze wil liever niet in een hokje worden geplaatst. Haar boeken worden vooral gelezen door de New Adults en de Young Adults.
Inmiddels heeft deze succesvolle auteur al tweeëntwintig boeken op haar naam staan en een aantal prijzen in de wacht gesleept: in 2015 de Goodreads Choice Award voor haar boek ‘Confess’, in 2016 won ze de Choice Award voor beste romantische boek (‘It Ends With Us‘) en nogmaals in 2017 voor ‘Without Merit’.
Haar boek ‘Confess’ is als serie te zien op Prime Video en op iTunes.

Liefdadigheid speelt een grote rol in het leven van Hoover. Ze heeft de stichting The Bookworm Box, opgericht, waar mensen zich kunnen abonneren op gesigneerde boeken van schrijvers van over de hele wereld. De opbrengsten hiervan schenkt zij aan verschillende goede doelen. Inmiddels heeft ze met The Bookworm Box al meer dan een miljoen dollar kunnen doneren.

Colleen Hoover is ook wel The Queen of Booktok, mede omdat ze zelf ook erg actief is op sociale media.
Wil je meer weten? Lees dan ook deze blog!

Ugly Love recensie

Titel: Ugly Love

Genre: Roman

Auteur: Colleen Hoover

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 11 January 2023

ISBN: 9789020552492

Aantal pagina's : 304

  • Slechte dialogen en er is nauwelijks sprake van een plot
1

Summary

Laat ik voorop stellen dat ieder moet lezen wat hij/zij leuk vindt. Dit is echter niet wat ik leuk vind. Het boek hangt van clichés aan elkaar, het plot is nauwelijks aan te wijzen (wat nog weer werd bevestigd toen ik hier een samenvatting op de site moest tikken), en de dialogen zijn gewoon niet goed. Veel herhaling, telkens terugkoppelen en heel veel gedachtes die van dingen die niets zijn dan iets proberen te maken. Het voelde werkelijk alsof CoHo dit boek op een zondag in elkaar heeft gezet. Ik voelde geen origineel idee, geen uitgedachte verhaallijn maar enkel een excuus om de pikante scènes kwijt te kunnen. Dit is met 1 ster de minst goede CoHo die ik heb gelezen. Ben je benieuwd naar iets van Hoover? Begin dan met Verity.

Pluspunten

  • De pikante scènes zijn ook wel pikant

Minpunten

  • Slechte dialogen
  • Nauwelijks een plot
  • Veel clichés

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: