Uit bloed en as recensie: Goed boek voor fantasy-lover

Uit bloed en as recensie
€11,99
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 11:30
Amazon.nl
€11,99
Bol.com

Uit bloed en as gaat over Poppy. Ze is verkozen tot de Maiden en de toekomst van het koninkrijk is afhankelijk van haar succes om de Ascension te volbrengen. Om dat te garanderen wordt Hawke toegewezen als haar persoonlijke wachter. Hij maakt echter een heleboel los bij Poppy, aangezien zij door niemand ooit wordt aangeraakt, door niemand wordt aangesproken en door niemand echt wordt gezien. Een stoere hoofdpersoon en een verhaal vol spanning, avontuur en romantiek.

Uit bloed en as samenvatting

‘Uit bloed en as’ gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Ze is uitverkoren als ‘Maiden’, maar ze leeft daardoor alleen. Niemand raakt haar aan, niemand kijkt naar haar om en niemand praat met haar. De toekomst van het rijk ligt in haar handen, want tijdens de Ascension moet blijken dat ze waardig wordt bevonden door de goden. Maar hoe kan zij ooit aan die verwachtingen voldoen?
Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy de Ascension zal volbrengen. Tegelijk is hij echter ook iemand die haar het hoofd helemaal op hol brengt.

Uit bloed en as is het eerde deel van de nieuwe Blood and Ash-serie. Dit boek heeft in 2020 de Goodreads Choice Award voor Best Romance gewonnen.

Uit bloed en as in de winkel bekijken

Over de auteur

Jennifer Armentrout is een machine: ze heeft al meer dan 50 boeken op haar naam staan en ze is nog maar 42. Haar meest populaire boeken zijn de Bloed en as-serie en de daaraan verwante serie Flesh and Fire. Beide series zijn nog niet voltooid, maar fans hoeven nooit lang te wachten.
Haar boeken hebben een heleboel prijzen gewonnen, vooral de populariteitsprijzen onder de jeugd

Armentrout schrijf vooral fantasy, New Adult boeken en romantische boeken.
Ze woont in West Virginia met haar man, haar geiten, haar hond en haar alpaca’s.

In 2015 is Armentrout gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa, een ziekte waarbij je uiteindelijk je zicht verliest. Naast schrijven is ze dus ook gepassioneerd over het informeren en onderwijzen over blindheid.

Lees de Bloed en As-boeken op de juiste volgorde:

1: Uit bloed en as
2: Rijk van vlees en vuur
3: Kroon van gouden beenderen
4: De strijd van twee koninginnen
5: A Soul of Ash and Blood (nog niet vertaald)

Verwant aan de Bloed en As-serie is ook de Flesh and Fire-serie:

1: Schaduw in het vuur
2: A Light in the Flame (nog niet vertaald)
3: A Fire in the Flesh (aangekondigd)

Uit bloed en as recensie

Titel: 🇳🇱 Uit bloed en as / 🇬🇧 From Blood and Ash

Genre: Fantasy

Auteur: Jennifer Armentrout

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 September 2021

ISBN: 9789020543971

Aantal pagina's : 465

  • Als je van fantasy houdt, dan houd je ook van dit boek.
4.5

Summary

Alles wat een fantasy-lover zoekt, zit in dit boek: een sterke vrouwelijke hoofdpersoon, een persoonlijke bewaker die haar van haar stuk brengt, stomende romantiek. Het verhaal zit propvol spanning, heldhaftigheid, loyaliteit, nieuwsgierigheid, wraak en vriendschap. De wereld wordt tot in detail opgebouwd waarin oude en bekende fantasy-wezens voorkomen, maar in een nieuw jasje gegoten. Veel verhaallijnen zijn voorspelbaar, maar dat maar het niet teleurstellend; je krijgt meer het gevoel dat je echt slim bent omdat je alle hints hebt kunnen opvangen. Wanneer je het niet erg vind dat veel van de vaste fantasy-tropes voorbij komen, dan kan je echt genieten van dit boek, net zoals ik deed. Het fijne is ook dat dit dus een hele serie is (helaas nog niet voltooid) en dat Armentrout snel schrijft en dus met flinke regelmaat een nieuw deel de wereld in stuurt.

Pluspunten

  • Fantasierijk
  • Romantisch
  • Goed uitgedachte wereld

Minpunten

  • Af en toe krijg je veel informatie in eens.
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.