Unravel the Dusk recensie: Excellente spanningsopbouw!

Unravel the Dusk review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Unravel the Dusk is het vervolg op Spin of the Dawn. Na haar uitdagingen in het eerste deel, moet Maia nu nieuwe taken volbrengen. Na haar terugkomst blijkt het keizerrijk op het punt van oorlog te staan, loopt haar familie gevaar en is haar liefde (Edan) verdwenen om misschien wel nooit meer terug te keren. In dit deel heeft Maia meer nodig dan naald en draad en zal ze alles op alles moeten zetten om vrede in haar land terug te doen keren, voordat de tijd op is en ze haar magie én zichzelf verliest.

Goed om te weten: Unravel the Dusk is het vervolg op Spin the Dawn en de conclusie van deze duologie.

Unravel the Dusk samenvatting

Drie magische jurken, twee keizerrijken die op het punt staan van oorlog en één kans om alles en iedereen te redden. Maia Tamarin heeft in Spin the Dawn al bewezen dat haar vaardigheden als kleermaker ongeëvenaard zijn, maar in dit boek heeft ze meer nodig dan een goed set naald en draad.
De taak uit het eerste boek heeft zijn tol geëist.

Edan, de jongen van wie ze houdt, is verdwenen. Wanneer ze terugkeert in het paleis wordt ze gedwongen om de jurk gemaakt van de zon aan te doen en de plaats in te nemen van de keizers bruid. Wanneer dit ontdekt wordt, heeft dat grote gevolgen. Maia is door haar aanraking van Bandur langzaamaan haar magie aan het verlezen en het is een kwestie van tijd voordat ze ook zichzelf zal verliezen. Ze zal echter niet stoppen voor ze Edan teruggevonden heeft, haar familie kan beschermen en ze vrede kan terugbrengen in haar land.

Unravel the Dusk bekijken

Over de auteur

Elizabeth Lim groeide op in een omgeving vol sprookjes en mythes. Haar passie voor het vertellen van verhalen begon al op zeer jonge leedtijd (10 jaar). Ze begon met het schrijven van fanfic en publiceerde dit online.
Voordat ze schrijfster werd, was Lim een ontwerper van videogames. Ze miste het schrijven echter wel en besloot op een dag het gewoon eens te proberen. Dit boek is uitgebracht, werd een succes en sindsdien heeft ze niets anders meer gedaan.

Ook interessant:

Six Crimson Cranes -Elizabeth Lim
The Dragon’s Promise – Elizabeth Lim

Flame in the Mist – Renée Adieh
Smoke in the Sun – Renée Adieh

Beoordeling

4

Summary

De schrijfstijl van Lim is ongecompliceerd en vloeiend. Hierdoor is het super gemakkelijk alles voor je te zien tijdens het lezen en dat helpt met dit verhaal heel erg om de beleving ervan te intensiveren. Het lijkt mij niet ondenkbaar dat er van deze twee boeken een serie wordt gemaakt! Het tweede deel was een beetje anders dan het eerste deel. In Spin the Dawn moest het verhaal echt nog even op gang komen, maar dat was hier niet meer nodig.

Er stond nog meer op het spel dan in het eerste boek waardoor de spanning ook echt veel hoger is. De vriendschap tussen Maia en Ammi was een mooi en welkome toevoeging. Vanwege de vloek en de dreigende oorlog was er in dit deel minder tijd voor Maia-Edan romantiek, wat ik echter niet erg miste. Wel bleef ik continu in spanning over het einde: komt het goed of niet? Waarom geen 5 sterren? Uiteindelijk is het toch een heel klein beetje voorspelbaar en daarom geef ik er 4.

Pluspunten

  • Prachtige kaft
  • Vloeiende schrijfstijl
  • Oosterse invloeden

Minpunten

  • Klein beetje voorspelbaar

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: