V.E. Schwab: welke boeken heeft zij allemaal geschreven en op welke volgorde moet je ze lezen?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Victoria Schwab is de New York Times #1 bestselling schrijvers van inmiddels al meer dan twintig boeken. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen en ze zijn bewerkt voor film en televisie. Netflix is bezig met haar korte verhaal ‘First Kill’, een YA vampierenserie.

Haar werk komt regelmatig voorbij op #booktok en onlangs is het laatste deel van de Nederlandse edities van de serie ‘kleuren van magie’ in een limited edition uitgebracht. Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een van haar bekendste werken, maar V.E. Schwab heeft dus behoorlijk wat meer uit haar pen getoverd. In deze blog vertel ik je alles over haar werken, of het nodig is de boeken op een bepaalde volgorde te lezen, en zo ja, op welke volgorde dat dan is. Niet alles is in het Nederlands vertaald, maar daar wordt wel hard aan gewerkt.

V.E. Schwab schrijft veel voor jeugd en jongeren maar ook voor volwassenen.

Daar gaan we!

Series

Villains #0.5 – Warm Up (EN)

297 dagen geleden stierf David en kwam hij weer tot leven. Hij heeft dan wel de lawine overleefd, maar de nasleep ervan is veel erger geweest. Zijn vrouw is bij hem weg en ze heeft zijn zoon meegenomen. David is gebroken en heeft zijn huis sindsdien niet meer verlaten. Hij is doodsbang voor de mysterieuze nieuwe kracht die hem naar zijn huis gevolgd is, sinds de verkeerd afgelopen expeditie.

Na maanden van afzondering is David klaar voor een nieuwe start, vastbesloten om zijn krachten onder controle te houden. Maar Davids gave is niet het enige waar hij bang voor moet zijn…

Villains #1 – Vicious (EN)

Victor en Eli, twee arrogante maar briljante kamergenoten, die hun eigenschappen in de ander terugzien. Een gedeelde interesse in adrenaline: bijna-doodervaringen en bovennatuurlijke gebeurtenissen leiden tot de mogelijkheid dat de mens buitengewone krachten kan ontwikkelen. Maar wanneer hun thesis van academisch naar experimenteel gaat, gaan de zaken vreselijk mis. Ze veranderen in ‘EO’s’: extraordinaries. Er valt een dode en ze keren elkaar de rug toe.

Tien jaar later, wanneer Victor uit de gevangenis is ontsnapt, is hij vastberaden om wraak te nemen op de man die hem daar opgesloten heeft. Hij krijgt hulp van een jong meisje dat de kracht heeft om doden tot leven te wekken. Eli heeft de jaren jagend doorgebracht om iedere EO te doden die hij op zijn pad tegen kwam, ervan overtuigd dat het een misdaad tegen God is. Zijn hulpje: een vrouw met de gave van overtuiging die hij zelf niet kan verslaan.

Beide partijen hebben vreselijke krachten, gedreven door herinneringen aan verraad en verlies en ze zijn beiden vastbesloten: er moet wraak worden genomen. Who lives to tell the tale?

€10,50
12 nieuw vanaf €10,50
4 tweedehands vanaf €5,63
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€10,50
Bol.com
€33,60
€38,74
12 nieuw vanaf €33,60
2 tweedehands vanaf €29,18
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl

Villains #2 – Vengeful (EN)

Marcella Riggins heeft niemand nodig. Maar net aan de dood ontsnapt heeft ze eindelijk de controle die ze altijd zocht, en ze zal haar nieuw ontdekte kracht gebruiken om de stad Merit op haar knieën te dwingen. Ze zal er alles aan doen, haar eigen hulpjes vergaren, de twee beruchtste EO’s Victor en Eli, tegen elkaar opzetten.

De komst van Marcella betekent een nieuwe kans voor nieuwe entiteiten en de stad Merit zal nogmaals het podium zijn voor een vreselijke afrekening.

€10,63
€20,12
9 nieuw vanaf €9,05
1 tweedehands vanaf €6,64
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€10,63
Bol.com
€33,60
Bol.com

Villains #3 – Victorious – nog niet verschenen

Lang is beloofd dat er een derde deel in deze serie zou komen, maar V.E. Schwab heeft tijdens het schrijven van het tweede deel laten weten dat ze er bij nader inzien liever een duologie van maakte. Het verschijnen van een derde deel is echter nog niet helemaal uitgesloten. Wel heeft ze bekend gemaakt dat deze niet zeer binnenkort zal uitkomen.

The Archived #1: The Archived (EN)

Imagine a place where the dead rest on shelves like books.

Ieder lichaam heeft een verhaal te vertellen. Een leven in afbeeldingen dat alleen Librarians kunnen lezen. De doden worden Histories genoemd en het rijk waar ze rusten is The Archive.

Da heeft Mackenzie Bishop gebracht, vier jaar geleden, toen ze nog maar twaalf jaar oud was, bang maar ook vastbesloten om zichzelf te bewijzen. Nu is Da dood en Mac is opgegroeid in wat hij ooit was: een meedogenloze Keeper, belast met de taak om de vaak gewelddadige Histories tegen te houden wanneer ze proberen weg te lopen. Door haar baan moet ze liegen tegen ieder die ze liefheeft en ze kent angst als geen ander: een handig middel om in leven te blijven.

Het is niet alleen gevaarlijk om een Keeper te zijn, het is ook een constante herinnering aan dat wat Mac verloren heeft: de dood van Da was al moeilijk genoeg, maar nu haar jongere broertje er ook niet meer is, begint Mac na te denken over deze grens tussen de levenden en de doden, de slapenden en de wakkeren. In The Archive mogen de doden nooit gestoord worden, maar toch is er iemand opzettelijk de Histories aan het veranderen, essentiële hoofdstukken aan het uitwissen. Het is aan Mac om de puzzel compleet te maken met de stukjes die nog over zijn, als dat niet lukt zal The Archive ineenstorten.

€5,77
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€12,22
Bol.com

The Archived #2: The Unbound (EN)

Afgelopen zomer werd Mackenzie Bishop belast met de taak van Keeper. Nu begint ze op Hyde School en ze heeft er moeite mee om haar leven terug te krijgen. Doorgaan met je leven is niet makkelijk, niet wanneer je in je dromen wordt opgejaagd door alles wat je hebt meegemaakt. Ze weet dat het verleden achter haar ligt en haar geen pijn meer kan doen, maar het voelt allemaal zo echt. Wanneer haar nachtmerries ook in haar wakkere uren beginnen door te dringen, begint ze zich af te vragen of ze wel werkelijk veilig is.

Ondertussen verdwijnen er mensen zonder enig spoor. Het enige dat ze met elkaar gemeen hebben is Mackenzie. Ze weet zeker dat The Archive meer weet dan ze doen voorkomen, maar voordat ze het kan bewijzen is ze zelf de hoofdverdachte geworden! Tenzij Mac de echte dader kan vinden zal ze alles verliezen. Niet alleen haar taak als Keeper, maar ook haar eigen herinneringen en haar leven. Zal het haar lukken?

The Archived #2,5: The Dark Vault (EN)

The Dark Vault is geen echt vervolg op de eerste twee delen, maar een bundel van de vorige boeken met een bonusverhaal eraan toegevoegd.

Cassidy Blake #1: City of Ghosts – stad vol geesten

Cassidy Blakes is de dochter van The Inspectors (een team spokenjagers), maar in tegenstelling tot haar ouders, is Cassidy wel in stad om de geesten écht te zien. Sterker nog: haar allerbeste vriend Jacob is een geest.

Wanneer The Inspecters besluiten een bezoek te brengen aan het behekste Edinburgh voor hun tv-programma, moeten Cassidy (en Jacob) mee.

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest. Daar leert ze Lara kennen, die net als zij ook geesten kan zien. Het is haar taak om ervoor de zorgen dat de geesten niet langer meer voorbij de sluier komen die de wereld van de levenden beschermt tegen die van de doden.

Cassidy is zelf niet zeker of ze deze missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf niet in haar wereld hoor. Door haar krachten raakt Cassidy verwikkelt in een groot gevecht dat door de wereld van de levenden én de doden trekt. Ze zal alles moeten geven om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Cassidy Blake #2: Tunnel of Bones (EN)

Cassidy Blake wordt achtervolgd door problemen…

Dit boek is nog niet in het Nederlands vertaald.

Cassidy en haar beste geestenvriend Jacob, zijn in Parijs, waar de ouders van Cassidy hun tv-programma opnemen over de meest behekste steden. Het is natuurlijk best leuk om croissants te eten en de Eiffeltoren te bezoeken, maar er is een gevaar dat onder de schat loert, in de enge ondergrondse catacombes.

Wanneer Cassidy per ongeluk een angstaanjagend sterke geest doet ontwaken, moest ze op haar eigen vaardigheden als spokenjager vertrouwen om zowel oude als nieuwe vrienden te helpen en een mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door….Als het haar niet lukt, zal ze een kracht op de stad loslaten die het voor altijd zal kwellen…

€9,22
€9,81
12 nieuw vanaf €9,22
1 tweedehands vanaf €4,58
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl

Cassidy Blake #3: Bridge of Souls (EN)

Als er spoken zijn, dan is Cassidy er ook. Of is het andersom?

Cass denkt dat ze het spokenjagen onder de knie heeft. Zij en haar geestenvriend Jacob hebben tenslotte twee behekste steden overleefd terwijl ze die met haar familie bezocht.

Maar niets kon haar voorbereiden op New Orleans, waar de spoken overduidelijk aanwezig zijn. In een stad vol spooktochten en tombes, rauwe muziek en allerlei soorten magie, kan Cassidy makkelijk verloren raken in de kleurrijke en griezelige legendes. De grootste verrassing is nog wel de grootste vijand die Cassidy nooit had gedacht ooit tegen te komen: een dienaar van Dood zelf.

Dit wordt de meest gevaarlijke uitdaging ooit…

Monsters of Verity #1: This Savage Song (EN)

Een veilige stad te midden van een oorlog, bestaat niet. Al helemaal niet een stad die overspoeld is door monsters.

Kate Harker en August Flynn zijn de erfgenamen van een verdeelde stad, een stad waar geweld zorgt voor échte monsters. Kate wil niets liever dan net zo meedogenloos zijn als haar vader, die de monsters vrij laat rondlopen en die de mensen aan hem laat betalen voor bescherming. August wil alleen maar mens zijn, zo goed als zijn eigen vader, een rol spelen in het beschermen van de onschuldigen, maar hij is een van de monsters. Eentje die een ziel kan stelen door een simpel stukje muziek.
Wanneer de kans zich voordoet om Kate in de gaten te houden, die net uit haar zesde internaat gegooid is en weer thuis is, laat August deze kans niet schieten. Maar Kate ontdekt het geheim van August. Na een mislukte aanslag op hun levens, moeten beiden vluchten.

Dit boek is in een mooie collector’s hardback verkrijgbaar!

€9,95
Bol.com
€17,00
3 nieuw vanaf €17,00
1 tweedehands vanaf €3,29
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€17,99
€21,50
16 nieuw vanaf €17,99
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl

Monsters of Verity #2: Our Dark Duet (EN)

Kate Harker is niet vang voor monsters. Ze jaagt op ze. En ze is er goed in.

August Flynn wilde ooit mens zijn. Maar niet meer. Nu heeft hij een rol te vervullen. Tegen elke prijs.

The war has begun.

The monsters are winning.

Kate moet terugkeren vaan Verity en August moet haar binnenlaten. Een nieuw monster wacht, eentje dat zich voedt met chaos en die de innerlijke demonen van de slachtoffers naar buiten laat komen.

Wat zal moeilijker te overwinnen zijn: de monsters of de innerlijke demonen?

Dit boek is in een mooie collector’s hardback verkrijgbaar!

€9,95
Bol.com
€19,99
Bol.com
€23,10
4 nieuw vanaf €23,10
5 tweedehands vanaf €3,89
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€23,76
13 nieuw vanaf €19,63
6 tweedehands vanaf €9,02
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl

Shades of Magic #1: A Darker Shade of Magic – De kleuren van magie

De Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar.

De meeste mensen zijn maar bekend met één Londen. Slechts weinigen weten dat er werkelijk vier verschillende versies zijn. Grijs Londen is vies, saai en magieloos. Rood Londen wordt beheerst door de Maresh-dynastie. Het is rijk en magie wordt vereerd. Wit Londen, is voortdurend in gevecht om de controle over de magie en ooit was er nog een Zwart Londen, maar daar spreekt niemand nog over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende Londens reist als ambassadeur voor de Maresh-dynastie. Wanneer hij in Grijs Londen Delilah Bard ontmoet, een zakkenroller, begint een avontuur dat hem naar alle uithoeken van de stad zal brengen. De gevaarlijke magie ligt echter op de loer en ze worden achtervolgd door verraad. Kell en Lila moeten in leven zien te blijven om ook maar een kans te hebben op het redden van de werelden. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan…

Verkrijgbaar in een Limited Edition! (Nederlands).

Shades of Magic #2: A Gathering of Shadows – De kleuren van schaduw

Het is vier maanden later. Vier maanden sinds Kell Lila ontmoette, vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen verslagen werd. Nu is Kell rusteloos. Hij smokkelt geen magische goederen meer en hij heeft last van nachtmerries. Overdag wordt hij geteisterd door herinneringen aan Lila.

Rood Londen is ondertussen bezig met de voorbereidingen op de Element Spelen een internationale magiewedstrijd die als zoethoudertje moet dienen om zo de aangrenzende landen te vriend te houden. De voorbereidingen nemen ieders aandacht in beslag, waardoor niemand het door heeft dat een piratenschip vol oude bekenden langzaam nadert. En ook niet dat een ander Londen langzaam kracht wint. Een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal ’s ochtends weer verschijnen. De balans van magie is kwetsbaar: de groei van één stad, gaat ten koste van de andere…

Ook dit dit is verkrijgbaar in een mooie (Nederlandse) Limited Edition!

Shades of Magic #3: A Conjuring of Light – De kleuren van licht

De balans die tussen de vier Londens bestaat, staat op het punt van barsten. De magie die eerder zo vereerd werd, werpt een schaduw op Rood Londen en maakt daardoor de weg vrij voor een andere Londen om de macht te grijpen. Kell voelt de druk van de wisselende loyaliteiten en Lila moet haar magie onder controle leren houden, voordat de magie haar onder controle heeft.

Ondertussen is kapitein Alucard Emery bezig met het verzamelen van bemanning en de voorbereiding op de race tegen de klok om het onmogelijke te doen. Een oude vijand keert terug om de kroon te eisen en een gevallen held probeert de wereld te redden. Wie zal er eindigen met de macht? Wie zal ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze trilogie?

Verkrijgbaar in een Limited Edition!

The Threads of Power #1: The Fragile Threads of Power – De breekbare draden van de macht

Een nieuw boe van V.E. Schwab, de auteur van ‘The Invisible Life of Addie LaRue’, dat zich afspeelt in de wereld van ‘A Darker Shade of Magic’.

Ooit waren er vier werelden, ieder met zijn eigen krachten, verbonden door een enkele stad: Londen. Maar de magie groeide te snel en de werelden moesten zich van elkaar afsluiten om zichzelf te kunnen beschermen. Een paar magiërs waren nog in staat deze zegel te doorbreken, maar dat werden er steeds minder. Slechts drie Antari zijn nog bekend: Kell Maresh uit Rood Londen, Delilah Bard uit Grijs Londen en Holland Vosijk uit Wit Londen.

Ze zijn in de afgelopen zeven jaar nauwelijks nog gezien. Een nieuwe Antari, Kosika, is verschenen in Wit Londen en ze neemt de troon over van de afwezige Holland Vosijk. De jonge koningin is bereid om haar stad te voeden met bloed, ook haar eigen bloed. Haar magie heeft echter de potentie om de stad te verdrinken…

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door opstanden, die vastbesloten zijn om de machtsbalans te herstellen door de troon geheel te verwoesten.

In een wirwar van oude vrienden en nieuwe vijanden, raakt een meisje met ongewone magische krachten in het bezit van een device dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam: Tes.

V.E. Schwab

Standalones

Het onzichtbare leven van Addie LaRue (NL en EN)

The Secret Life of Addie LaRue speelt zich af in Frankrijk. Het is 1714. Een jonge vrouw sluit de deal van haar leven en wordt daarbij vervloekt. Ieder die haar ooit ontmoet, zal haar direct weer vergeten.

Zo begint het onzichtbare leven van Addie LaRue. Een duizelingwekkend avontuur dat zich afspeelt over eeuwen en over continenten, dwars door de geschiedenis, door de kunst. Een jonge vrouw die leert wat ze er voor over heeft om een impressie achter te laten op de wereld.

Wanneer, 300 jaar later, ze per abuis een jonge man ontmoet die haar naam onthoudt, verandert alles.

Gallant (NL en EN)

Winnaar van de Goodreads Choice Award 2022 voor adult fantasy!

Everything casts a shadow. Even the world we live in. And as with every shadow, there is a place where it must touch. A seam, where the shadow meets its source.”

Olivia Prios is opgegroeid in de Merilance School for girls. Het enige dat ze nog overheeft van haar verleden is een dagboek van haar moeder, dat er echter op wijst dat haar moeder erg in de war was tegen het einde. Maar dan komt er een brief met een uitnodiging voor Olivia om naar Gallant te komen. Maar, wanneer Olivia daar aankomt, is er niemand die haar verwacht. Ze is echter niet van plan om zomaar weer te vertrekken, niet wanneer ze zich voor het eerst ergens thuis voelt. Het maakt haar niet uit dat haar neef Matthew zich vijandig opstelt of dat ze misvormde griezels in de gangen ziet.

Olivia weet dat er geheimen zijn op Gallant en ze is vastberaden om deze te ontrafelen. Wanneer ze precies op het juiste moment langs een ingestorte muur loopt, bevindt ze zich in een plek die zowel Gallant is als niet. Het huis staat op instorten, de griezels zijn tastbaar en een mysterieus figuur is er de baas. Nu ziet Olivia waar generaties van haar familie mee te maken hebben gehad en waar haar vader misschien vandaan komt.

Olivia heeft altijd al ergens bij willen horen, maar zal ze haar plek innemen als Prior? Om onze wereld tegen dat van de Master of the House te beschermen? Of zal ze zich juist bij hem voegen?

€14,99
Luisterrijk.nl
€20,00
Bol.com
€21,66
€31,95
2 tweedehands vanaf €52,91
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl

The Near Witch (EN)

The Near Witch is only an old story told to frighten children.

If the wind calls at night, you must not listen. The wind is lonely, and always looking for company.

And there are no strangers in the town of Near.

Dit is wat Lexi haar hele leven heeft gehoord. Maar wanneer er daadwerkelijk een vreemde jongen buiten haar huis verschijnt, die lijkt de verdwijnen als rook, weet ze dat het laatste dus niet langer waar is.

De nacht daarop beginnen de kinderen van Near te verdwijnen en de mysterieuze jongen is als eerste verdacht. Maar hij dringt erop aan om te helpen zoeken. Iets zegt Lexi dat ze hem kan vertrouwen.

Wanneer de jacht op de kinderen steeds intenser wordt, groeit ook Lexi’s verlangen om de waarheid achter het verhaaltje over de heks te achterhalen.

€8,99
Bol.com
€13,99
€20,56
11 nieuw vanaf €13,99
3 tweedehands vanaf €9,90
Prijs gecheckt op 12 juli 2024 20:37
Amazon.nl
€9,99
Bol.com

Goh, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn verlanglijstje is weer aardig gegroeid!


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: