Vegan kookboek: Onze top 3 favoriete veganistische kookboeken

vegan kookboek

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je veganistisch wilt gaan eten is het fijn om verschillende veganistische kookboeken in de kast te hebben staan. Bijvoorbeeld voor het opdoen van inspiratie of voor het maken van gezonde maaltijden waarbij je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Een vegan kookboek kan je natuurlijk ook cadeau doen aan iemand die veganistisch eet of wil gaan eten. Wij hebben onze drie favoriete kookboeken op een rij gezet.

Vegan kookboek kopen op Bol.com

Laten we beginnen met een handige algemene tip voor als je op zoek gaat naar een plantaardig kookboek. Wanneer je de boeken bekijkt op Bol.com zie je onder de afbeeldingen van de kaft en achterzijde van het boek een pictogram en de tekst “Inkijkexemplaar”. Wanneer je hier op klikt krijg je een goed beeld van het boek. Ook zie je al enkele recepten. Ben je nog zoekende? Dan is het dus slim om hier gebruik van te maken!

TLV Vegan – Jigal Krant

Dit vegan kookboek is geweldig om cadeau te geven (of om zelf te houden natuurlijk!). Naast dat er heerlijke unieke en verrassende recepten in staan is de buitenkant namelijk ook prachtig. Dit boek is ook een plaatje om in de keuken neer te zetten. Wat ons allereerst aantrok in het boek is de volgende zin in de omschrijving: “Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn”. Tegenwoordig worden plantaardige ingrediënten vaak gebruikt om typische kazen of vleesgerechten na te maken. In dit boek is dit niet het geval. Het water liep ons al in de mond bij de Auberginecarpaccio met techina, tijm en pijnpoompitten. Dit recept oogt ook nog eens heel luxe terwijl er niet veel en geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten worden gebruikt.

TLV Vegan

★★★★★
39,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 maart 2024 21:44

Gewoon Vegan 2 – Alexandra Penrhyn Lowe

Het kookboek Gewoon Vegan van Alexandra Penrhyn Lowe was al ontzettend populair en nu is er ook nog een tweede deel uitgebracht! Recepten in deze boeken zijn simpel, lekker en snel te maken. Waar het vorige boek vooral geschikt is om indruk te maken op jouw gasten kan je met dit boek iedere doordeweekse werkdag snel een voedzame en gezonde maaltijd op tafel zetten. Zeker voor de persoon die wil beginnen met veganistisch eten is dit boek een groot succes. De ingrediënten haal je gewoon bij de supermarkt. Je hoeft dus niet stad en land af te reizen om de boodschappen te doen. Als we dan toch één nadeel aan het boek moeten benoemen zou dat zijn dat er geen foto’s in zitten van de maaltijden. Dit vinden wij erg jammer al zijn er ook genoeg mensen die dat juist zien als een pluspunt in het boek.

Gewoon vegan 2 - Gewoon vegan 2

★★★★★
23,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 maart 2024 21:44

Veganbijbel – Green Happiness

Iedereen die gek is op koken kent ze wel, de kookbijbels. Er zijn enorm veel verschillende kookbijbels zoals de bakbijbel, soepbijbel, saladebijbel, pastabijbel en de koolhydraatarme bijbel. Wat niet veel mensen weten is dat er ook een Veganbijbel op de markt is gebracht. Wat enorm fijn is aan dit boek is dat je echt álles leest over plantaardig koken. Zo krijg je veel informatie over de ingrediënten en smaakmakers die worden gebruikt in de veganistische keuken. In het boek vind je basisrecepten, recepten voor zoete tussendoortjes, avondmaaltijden, ontbijtjes en nog veel meer. Echt van alles wat dus! Wij vinden de Kapsalon met oesterzwhoarma er heerlijk uit zien. Comfort food en ook nog eens hartstikke gezond.

Kookbijbels - Veganbijbel

★★★★★
27,50
Bol.com
Prijs gecheckt op 18 maart 2024 21:44

Categorie: Kookboeken

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: