Verborgen in de sneeuw: Heerlijke, spannende Scandinavische thriller

Verborgen in de sneeuw
€3,99
Bol.com
€7,99
Bol.com

‘Verborgen in de sneeuw’ is het eerste boek in een nieuwe thrillerreeks van de Scandinavische bestsellerauteur Viveca Sten. Misschien ken je haar wel van de Sandhamn-reeks waar ook een serie van is gemaakt (Sandhamn Murders). Dit boek is één van de nieuwe boeken in januari 2024.

 • Spannende Scandinavische thriller in winterse setting
 • Geschreven door de auteur van de bekende Sandhamn reeks
 • Eerste deel in de Åre reeks

Samenvatting ‘Verborgen in de sneeuw’

Wanneer het leven van politieagente Hanna Ahlander in Stockholm instort op zowel persoonlijk vlak als op professioneel vlak weet ze niet hoe ze verder moet. Haar zus biedt haar aan om een tijdje te verblijven in haar luxe lodge in het Zweedse skigebied Åre. Net na haar aankomst verdwijnt er een meisje uit het dorp. Ook spelen er andere geheimzinnige dingen waar ze maar geen vat op kan krijgen. Samen met de lokale rechercheur Daniel Lindskog gaat ze op zoek naar antwoorden in het koude en winterse gebied.

Spannend 1e deel van de nieuwe Åre-reeks

Verborgen in de sneeuw

Bekijk het boek ‘Verborgen in de sneeuw’ in de winkel

Het boek ‘Verborgen in de sneeuw’ is verkrijgbaar in meerdere webwinkels. Het boek is verkrijgbaar als e-book of als paperback.

Verborgen in de sneeuw

22,99
Libris.nl
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 17:50

Over de auteur: Viveca Sten

De schrijfster Viveca Sten is een prominente Zweedse auteur. Ze is vooral bekend door haar misdaadromans die zich afspelen op het eiland Sandhamn in de archipel van Stockholm. Haar carrière als schrijfster begon in 2008 met het boek Stil in de wateren. Dit was het eerste deel in de Sandhamn-serie. Deze serie combineert boeiende misdaadplots met de diepgaande ontwikkeling van de personages. Thomas Andreasson, de hoofdinspecteur, is een terugkerend karakter in haar boeken met als Nora Linde.

Sten’s achtergrond als juriste draagt bij aan de geloofwaardigheid en het realisme in haar verhalen. Naast romanschrijfster is ze ook betrokken bij het schrijven van scenario’s voor televisie. Haar werk is niet alleen populair in Zweden, maar heeft ook internationaal aanhang verworven. Viveca Sten staat bekend om haar vermogen om spanning en menselijkheid naadloos met elkaar te verweven.

Verborgen in de sneeuw is het eerste boek in de nieuwe Åre moorden reeks.

De Åre moorden reeks

‘Verborgen in de sneeuw’ is het eerste boek in de Åre moorden reeks. De nieuwe thrillerserie speelt zich af in het Zweedse ski-oord Åre. In de boeken besteedt de schrijfster veel aandacht aan de omschrijving van de omgeving. Hierdoor wordt het makkelijk om je een beeld te vormen van het gebied. De kans is groot dat je als wintersportliefhebber dit grootste aaneengesloten skigebied van Scandinavië zou willen bezoeken na het lezen van dit boek en deze serie.

Verborgen in de sneeuw Åre
De boeken spelen zich af in het populaire Zweedse skigebied Åre

De volgorde van de Sanhamn-reeks

De Sandhamn moorden reeks bestaat uit 10 verschillende boeken. Hieronder vind je de boeken in de juiste volgorde. Niet alle boeken zijn (nog) in het Nederlands vertaald.

 1. Stille wateren
 2. Hogere kringen
 3. Onschuldig verleden
 4. Vannacht ben je dood
 5. Midzomernachthitte
 6. Richting het kwaad
 7. In the Shadow of Power
 8. In the Name of Truth
 9. In Bad Company
 10. Buried in secret

Bekijk ook de onderstaande trailer van de gelijknamige serie:

Meer vergelijkbare spannende Scandinavische thrillers

Ben je op zoek naar vergelijkbare spannende Scandinavische thrillers, net als ‘Verborgen in de sneeuw’? Dan kan je ook eens kijken naar de boeken van Camilla Sten, de dochter van Viveca Sten. Zij heeft alleen boeken geschreven, maar ook samen met haar moeder. Eén van haar meest populaire boeken is het boek ‘De verdwenen stad’.

>> Bekijk alle Scandinavische thrillers op Bol.com

De verdwenen stad – Camilla Sten

In de jaren vijftig verdwijnt er in een klein Zweeds dorp de populatie van een hele stad. Er zijn geen aanwijzingen te vinden wat er is gebeurd. Wanneer de kleindochter het verhaal van haar oma hoort (die haar hele familie was verloren) besluit ze om uit te zoeken wat er is gebeurd. Samen met een groep vrienden gaat ze naar de stad om een documentaire te maken. Tegelijkertijd proberen ze het geheim te ontrafelen.

De verdwenen stad

★★★★★
14,00
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 22:11

Titel: Verborgen in de sneeuw

Genre: Scandinavische thriller, thriller

Auteur: Viveca Sten

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 23 January 2024

ISBN: 9789021042565

Aantal pagina's : 384

5

Summary

Wat een geweldig boek! Ik ben gek op het lezen van thrillers en Scandinavische thrillers en dit boek voldoet aan al mijn verwachtingen. Vanaf de eerste bladzijde zit je helemaal in het verhaal. Ik heb genoten van de omschrijving van het winterse weer en het prachtige landschap in dit bekende Zweedse skigebied. Hierdoor is het makkelijk om een beeld te vormen bij het verhaal. Het boek is spannend en je leert de personages steeds beter kennen. Ik kan echt niet wachten tot ik kan beginnen in het tweede deel van deze reeks!

Pluspunten

 • Geweldige omschrijving van de omgeving
 • Heel erg spannend
 • Leest heel makkelijk weg

Minpunten

 • Geen
banner

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.