Verity recensie: Sappig maar net een plottwist te veel

Verity de waarheid recensie Colleen

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,99
Ebook.nl
€10,09
€16,95
12 nieuw vanaf €10,09
Prijs gecheckt op 25 augustus 2023 04:11
Amazon.nl

In Verity maak je kennis met Lowen Ashleigh. Ze krijgt de kans van haar leven wanneer ze wordt uitgenodigd om als ghostwriter de zeer succesvolle boekenserie van Verity Crawford af te schrijven. Een flinke financiële beloning net nu ze zelf krap zit, komt haar helemaal niet slecht uit. Verity is na een ongeluk in coma geraakt en kan zelf het werk niet meer afmaken. Wanneer Lowen zich inleest in het werk van Verity, ontdekt ze in haar bestanden meer dan ze had verwacht en blijkt er een behoorlijke schaduwzijde aan dit verhaal te kleven…

Goed om te weten: Verity is ook in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar onder de titel ‘De waarheid’.

De waarheid – samenvatting

Lowen Ashleigh heeft geen gemakkelijk leven. Ze heeft de ware liefde nooit kunnen vinden, haar moeder is ernstig ziek geworden en pas overleden, haar carrière als schrijfster lijkt maar niet van de grond te komen en Lowen heeft bijna geen geld. Wanneer ze op een dag een financieel bijzonder aantrekkelijk aanbod krijgt, besluit ze te aanvaarden: als ghostwriter de ongekend populaire serie van Verity Crawford afschrijven.

Verity Crawford heeft een auto-ongeluk gehad en is zelf niet meer in staat om de serie af te schrijven. Wanneer Lowen wordt uitgenodigd in het huis van Verity en haar man Jeremy, om zich te verdiepen in al het verzamelde materiaal voor het nieuwe boek, broeit er al gauw meer: aantrekkingskracht tot Jeremy, medelijden voor het zoontje Crew, verdenkingen richting Verity. Wat is hier werkelijk gebeurd?

Verity bekijken

Over de auteur: Colleen Hoover

Colleen Hoover is geboren op 11 december, 1979.
Zelf zegt ze zich niet te willen vastleggen. Ze wil schrijven voor verschillende genres en ze wil liever niet in een hokje worden geplaatst. Haar boeken worden vooral gelezen door de New Adults en de Young Adults.
Inmiddels heeft deze succesvolle auteur al tweeëntwintig boeken op haar naam staan en een aantal prijzen in de wacht gesleept: in 2015 de Goodreads Choice Award voor haar boek ‘Confess’, in 2016 won ze de Choice Award voor beste romantische boek (‘It Ends With Us‘) en nogmaals in 2017 voor ‘Without Merit’.
Haar boek ‘Confess’ is als serie te zien op Prime Video en op iTunes.

Liefdadigheid speelt een grote rol in het leven van Hoover. Ze heeft de stichting The Bookworm Box, opgericht, waar mensen zich kunnen abonneren op gesigneerde boeken van schrijvers van over de hele wereld. De opbrengsten hiervan schenkt zij aan verschillende goede doelen. Inmiddels heeft ze met The Bookworm Box al meer dan een miljoen dollar kunnen doneren.

Colleen Hoover is ook wel The Queen of Booktok, mede omdat ze zelf ook erg actief is op sociale media.
Wil je meer weten? Lees dan ook deze blog!

Verity recensie

Titel: 🇬🇧 Verity / 🇳🇱 De waarheid

Auteur: Colleen Hoover

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Z&K

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 4 February 2020

ISBN: 9789020536393

Aantal pagina's : 320

  • Sappig maar net een plottwist te veel.
3

Summary

Een sappig en makkelijk weg te lezen boek met een zeer intrigerend (en verontrustend!) plot. Ik ben door dit boek heen gestoomd want ik heb het opgepakt en niet meer weggelegd. Maar, aan het einde van het boek vond ik de vele twists in het verhaal net iets te veel, waardoor ik toch uit kwam op drie sterren. Ik had echt verwacht dat het verhaal uiteindelijk anders in elkaar zou steken dat je als lezer de hele tijd denkt, maar Hoover is in mijn ogen een stap te ver gegaan met het draaien en verhullen van de waarheid, waardoor ik eigenlijk een klein beetje teleurgesteld werd aan het einde. Het voelde net een beetje te geforceerd, alsof Hoover juist de lezer niet teleur wilde stellen door het boek af te laten lopen zoals je verwacht, toen bedacht dat er écht nog even een flinke draai aan moest geven en daardoor een beetje meer heeft gedaan dan eigenlijk had gehoeven. Dit betekent niet dat ik je dit boek nu niet wil aanraden, want het was over het geheel gezien een spannend en sappig verhaal!

Pluspunten

  • Sappig
  • Intrigerend plot

Minpunten

  • Net even iets teveel plottwists.
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie