Volgorde boeken Ilja Gort: een uitgebreid overzicht

Volgorde boeken Ilja Gort

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben je op zoek naar een compleet overzicht van de boeken van Ilja Gort? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je een gedetailleerde opsomming van zowel zijn romans als zijn wijnboeken, daarbij geef ik je een korte introductie van elk boek. Ilja Gort, een veelzijdige persoonlijkheid als schrijver, wijnboer en televisiepresentator, heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn boeken nemen je mee naar het hart van het Franse platteland, waar wijn, passie en het leven zelf centraal staan. Hieronder lees je de volgorde boeken Ilja Gort!

Volgorde romans van Ilja Gort

Ilja Gort, bekend als wijnboer en schrijver, heeft een reeks romans op zijn naam staan die zich veelal afspelen in het schilderachtige Franse landschap. Zijn verhalen, doordrenkt met humor, romantiek en avontuur, nemen je mee in de wereld van wijnboeren, pittoreske dorpjes en het rustieke Franse leven. Van de avonturen van een reclameman die wijnboer wordt in ‘De geluksvogel’ tot de spannende gebeurtenissen in ‘Château Fatale’, elke roman heeft wel iets nieuws te bieden. Hieronder zie je de volgorde van de boeken van Ilja Gort.

De geluksvogel (2013)

Dit boek vertelt het verhaal van een Nederlandse reclameman die na een burn-out naar Frankrijk vertrekt. Daar ontdekt hij het rustige leven van een wijnboer. Het is een verhaal vol humor en levenslessen, waarbij de charme van het Franse platteland centraal staat.

De vulkaan (2017)

In ‘De vulkaan’ reist de hoofdpersoon af naar Sicilië. Hij raakt betrokken bij de wijnproductie op de hellingen van een actieve vulkaan. Het boek combineert spanning met romantiek en geeft een prachtig beeld van het Siciliaanse landschap.

€10,00
Bol.com

Château Fatale (2018)

Dit is een spannende roman over een succesvolle zakenvrouw die een vervallen wijnkasteel in Frankrijk koopt. Ze raakt verstrikt in de gevaarlijke wereld van wijnfraude. Het boek is een mix van spanning, romantiek en de betoverende wereld van wijn.

De vrouwenslagerij (2018)

Dit verhaal speelt zich af in een klein Frans dorpje. Een Nederlandse vrouw opent een slagerij, wat leidt tot hilarische en soms spannende situaties. Het boek biedt een humoristische kijk op de Franse cultuur en dorpsleven.

De druivenfluisteraar (2019)

Deze roman gaat over een Nederlandse wijnboer in Frankrijk die een bijzondere gave heeft: hij kan met druiven praten. Dit leidt tot verrassende en grappige situaties. Het is een licht en vermakelijk verhaal met een magisch tintje.

Godendrank (2020)

In ‘Godendrank’ trekt een Amsterdamse zakenman naar een klein Frans dorp om een wijnboerderij te beginnen. Het boek is een avontuurlijke mix van humor, romantiek en de magie van het maken van wijn.

Bed en breakfast (2021)

Dit boek gaat over een stel dat een bed & breakfast in Frankrijk begint. Ze worden geconfronteerd met allerlei uitdagingen en avonturen. Het verhaal is doorspekt met humor en geeft een realistisch beeld van het runnen van een B&B in Frankrijk.

€7,99
Bol.com
€16,99
Bol.com

Vrije vogels (2022)

‘Vrije vogels’ vertelt het verhaal van een Nederlandse vrouw die naar Frankrijk verhuist om een nieuw leven te beginnen. Het boek verkent thema’s van vrijheid, liefde en het vinden van jezelf in een nieuwe omgeving.

De hemel (2023)

In dit recente werk volgen we het verhaal van een personage dat na een persoonlijke crisis naar Frankrijk vertrekt. Het boek combineert elementen van zelfontdekking met de schoonheid van het Franse landschap.

€17,50
Bol.com

Volgorde wijnboeken Ilja Gort

Ilja Gort heeft ook een indrukwekkende reeks wijnboeken geschreven, waarin hij zijn ervaringen als wijnboer in Frankrijk deelt. Deze boeken zijn een mix van persoonlijke anekdotes, praktische wijntips en verhalen over het Franse plattelandsleven. Van de eerste ‘Slurp!’ tot ‘Slurpen zonder grenzen’, Gort neemt je mee op een ontdekkingsreis door de wereld van wijn, met zijn kenmerkende luchtige en humoristische stijl.

Volgorde boeken Ilja Gort

Slurp! (2009)

Dit boek is een luchtige en informatieve gids over het leven op een Franse wijngaard. Gort deelt zijn ervaringen en kennis over het maken van wijn op een toegankelijke en (naar mijn mening) humoristische manier.

€5,00
Boekenbalie.nl
€5,50
Boekenbalie.nl

Slurp! 2 (2010)

Een vervolg op het eerste deel, waarin Gort verder ingaat op zijn avonturen in Frankrijk. Het boek staat vol met verhalen, tips en anekdotes over wijn en het Franse leven.

€10,25
Bol.com

Ik slurp dus ik ben (2011)

Hierin reflecteert Gort op de filosofie van het wijn drinken en het leven op een wijngaard. Het is een mix van persoonlijke verhalen en beschouwingen over de betekenis van wijn in ons leven.

Château Slurp (2012)

Dit boek neemt de lezer mee naar het dagelijkse leven op Gorts wijngaard, Château la Tulipe. Het staat vol met grappige verhalen, recepten en wijntips.

Slurp à la Gort (2014)

In dit boek combineert Gort reisverhalen met wijnadviezen. Hij neemt de lezer mee op een culinaire reis door Frankrijk en deelt zijn favoriete wijnen en gerechten.

Slurpen in Frankrijk (2016)

Dit boek geeft je een diepgaande blik op het Franse plattelandsleven en de kunst van het wijnmaken. Gort deelt zijn ervaringen en avonturen in de Franse wijnwereld.

Leven als Gort in Frankrijk (2016)

Hier deelt Gort zijn levensstijl en ervaringen als wijnboer in Frankrijk. Het boek staat vol met verhalen, anekdotes en tips voor iedereen die droomt van een leven in Frankrijk.

De Nieuwe Wijnsurvivalgids (2018)

Een praktische gids voor de moderne wijnliefhebber. Gort geeft tips over het kiezen, proeven en genieten van wijn, met een vleugje humor.

Slurpen zonder grenzen (2018)

In dit boek verkent Gort de wereld van wijn buiten Frankrijk. Hij deelt zijn ervaringen en ontdekkingen van wijnen uit verschillende delen van de wereld.

Wie is Ilja Gort?

Ilja Gort is een veelzijdige Nederlandse schrijver, wijnboer en televisiepersoonlijkheid, geboren op 5 januari 1951. Voordat hij zich in de wijnwereld begaf, maakte hij carrière in de muziek als componist en producer. Zijn leven nam een bijzondere wending toen hij in 1994 een wijngaard kocht in Frankrijk, Château la Tulipe de la Garde, nabij Bordeaux. Deze stap markeerde het begin van zijn avontuur in de wijnproductie. Gort is vooral bekend om zijn toegankelijke en humoristische schrijfstijl in zowel zijn romans als zijn wijnboeken, waarin hij zijn ervaringen als wijnboer deelt. Daarnaast is hij regelmatig te zien op de Nederlandse televisie, waar hij programma’s presenteert die zijn passie voor wijn en het Franse leven uitdragen. Met zijn unieke combinatie van humor, kennis van wijn en liefde voor het Franse platteland heeft Gort een breed publiek weten te bereiken.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: