Voorleesboek voor honden Kom bij ’t Baasje (hondenvoorleesboek)

Hondenvoorleesboek

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Veel hondeneigenaren hebben vast wel eens iets voorgelezen aan hun hond. Mensen zonder honden verklaren ons misschien voor gek, maar het is echt leuk om te doen. Hans Melissen, een schrijver en regisseur met een passie voor honden, heeft zelfs het eerste hondenvoorleesboek in Nederland geschreven. Kom bij ’t Baasje heeft als doel de band tussen honden en hun eigenaren te versterken door middel van verhalen die zijn afgestemd op de interesses van de hond.

Waarom een boek voor honden?

Voorlezen is niet alleen een activiteit voor de kleintjes onder ons. Het blijkt ook een krachtig middel om een band op te bouwen met honden. Onderzoek heeft aangetoond dat voorlezen aan honden een positief effect heeft op zowel het dier als de persoon die voorleest. Bibliotheken hadden al speciale programma’s zoals ‘Kwispellezen‘ om kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Toch bestonden er nog geen boeken speciaal gericht op het voorlezen aan honden. Tot nu.

Het allereerste voorleesboek speciaal voor honden

“Kom bij ’t Baasje” is een uniek voorleesboek speciaal gemaakt voor honden en hun baasjes. Het is geschreven door Hans Melissen en geïllustreerd door Zilveren Penseel-winnares Marijke Klompmaker. Het boek bevat 14 verhalen die zich afspelen in het Trabos, een laatste stukje natuur tussen een stad en een dorp die naar elkaar zijn toegegroeid. Het boek heeft als doel de band tussen honden en hun eigenaren te versterken door middel van verhalen die zijn afgestemd op de interesses van de hond.

In de winkel bekijken

Naar mijn mening is dit boek niet alleen een goede aankoop voor hondenliefhebbers, maar ook een uitstekend cadeau-idee voor iemand met een hond. Het is te koop bij zowel de gewone boekhandel als winkels met dierbenodigdheden.

Hans Melissen: de man achter het boek

Hans Melissen, een schrijver en regisseur met een passie voor honden, is de drijvende kracht achter dit boek. Hij las zijn eigen honden al jaren voor uit kranten en boeken. Toen een vriendin opmerkte dat er nooit speciale verhalen voor honden geschreven waren, wist Hans dat hij iets bijzonders in handen had. Zo ontstond “Kom bij ’t Baasje”, een bundel van 14 unieke verhalen.

Prachtige illustraties van Marijke Klompmaker

De Zilveren Penseel-winnares Marijke Klompmaker heeft het boek verrijkt met haar illustraties. Haar kunst brengt de verhalen tot leven en zorgt voor een extra dimensie. Samen met de teksten van Hans Melissen nemen de illustraties je mee naar het Trabos, een stukje natuur waar honden en mensen samen avonturen beleven.

Leuk om te weten:  Of je nu een nieuwe puppy hebt of een oude trouwe vriend, dit boek is er voor iedere hondenliefhebber. Het is zelfs verkrijgbaar bij winkels met dierbenodigdheden naast de gewone boekhandel. Voor

Vijf voordelen van het voorlezen aan honden

Het idee van het voorlezen aan honden mag dan misschien wat vreemd klinken, maar er zijn echt diverse voordelen aan verbonden. Van het bevorderen van een diepe band tussen jou en je hond tot het verminderen van stress, hier zijn vijf redenen om vanavond nog een verhaaltje voor te lezen aan je trouwe viervoeter.

Hondenvoorleesboek kom bij 't baasje

Versterking van de emotionele band

Voorlezen is een intieme activiteit die kan bijdragen aan een sterkere emotionele connectie tussen jou en je hond. Tijdens het voorlezen ben je volledig gericht op je hond, wat hem of haar het gevoel kan geven speciaal en geliefd te zijn.

Vermindering van stress en angst bij de hond

De kalmerende stem van een vertrouwd persoon kan een hond helpen ontspannen. Dit is vooral nuttig voor honden die last hebben van angst of stress. Het voorlezen kan een routine bieden die helpt om de hond te kalmeren.

Bevordering van concentratie en aandacht

Voorlezen kan je hond helpen om zijn concentratie verbeteren. Door regelmatig voor te lezen, train je je hond om voor langere tijd gefocust te blijven op een enkele activiteit.

Sociale vaardigheden en aanpassingsvermogen

Als je voorleest in een setting waar meerdere mensen of dieren aanwezig zijn, kan dit je hond ook helpen in zijn sociale ontwikkeling. Hij leert omgaan met verschillende situaties en prikkels, wat bijdraagt aan een beter aanpassingsvermogen.

Leuke en educatieve tijdverdrijf voor de eigenaar

Naast de voordelen voor je hond, is voorlezen ook een plezierige en educatieve activiteit voor jou als eigenaar. Het geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te gebruiken in de manier waarop je voorleest, en je leert je hond beter begrijpen door zijn reacties op verschillende verhalen.


Categorie: Informatie

Foto van auteur

Edwin

Edwin zorgt voor het onderhoud van de website. Daarnaast schrijft hij over e-readers en een enkele keer geeft hij zijn mening over een boek.
Deel dit artikel op: