We Free the Stars: The Sands of Arawiya #2

€9,53
Bol.com
€14,27
Bookspot.nl

Dit is het vervolg op We Hunt the Flame en het laatste deel in deze serie.

Het verhaal

De strijd bij Sharr is over, het duistere woud is verwoest. Altair is weliswaar gevangen genomen maar Zafira, Nasir en Kifah zijn onderweg naar de sultan. Ze zijn avstbesloten om hun plan in werking te stellen: het herstellen van de harten van de Sisters of Old die zich bevinden in de minaretten van ieder kalifaat, om op die manier de magie terug te brengen in heel Arawiya. Maar ze hebben weinig voorraden en ook weinig aanhangers. Het koninkrijk leeft in angst.

Nasir zoekt wanhopig naar de magie die in zijn bloed zit. Hij moet leren dit te besturen en om het als machtig wapen in te zetten, niet alleen tegen de Lion of the Night, een van de grootste dreigingen van het rijk. Zafira heeft haar eigen strijd: een duisternis wortelt zich in haar door haar verbinding met de Jawarat, een duisternis gepaard met stemmen die haar tot de rand van haar geestelijk welzijn duwen. Ondanks alles dat er bij beiden speelt, worden ze verliefd op elkaar maar voelen ze tegelijkertijd dat de tijd begint te dringen…

We Free the Stars in de winkel bekijken

Over de auteur

Hafsah Faizal is auteur van de populaire serie The Sands of Arawiya en de grondlegger van IceyDesigns, een platform waar ze websites maakt voor auteurs. Ze houdt zich naast schrijven veel bezig met design, ze speelt graag Assassin’s Creed en ze rest graag. Ze is geboren in Florida, opgegroeid in Californië en ze woont nu in Texas.

Hafsah Faizal heeft een gemengde Sri Lankaanse en Arabische achtergrond. Ze begon op haar zeventiende al met schrijven en ze heeft haar eerste boek zelf uitgebracht.

Ook leuk om te proberen:

Renée Ahdieh: The Wrath and The Dawn

Sabaa Tahir: de heerschappij van de maskers

Informatie en beoordeling van We Free the Stars

Titel: We free the stars

Genre: fantasy

Auteur: Hafsaf Faizal

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: FSG

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 March 2021

ISBN: 9781529034110

Aantal pagina's : 608

  • Het verhaal loopt
5

review

Wat maakt dit boek nou een waardig vervolg op het eerste deel? Het is vaak lastig om de hype van een eerste deel te evenaren, laat staan om het te overtreffen. Dat is absoluut gebeurd hier, maar omdat ik ook het eerste deel al vijf sterren had gegeven, was er geen ruimte meer om in de overtreffende trap te schieten. Dan moet ik dat hier maar uitleggen! Allereerst vond ik het een hele interessante toevoeging om ook Altair’s perspectief te kunnen lezen in dit tweede deel. Hij was in het eerste deel al een van mijn favoriete personages geworden maar door hem ook een eigen stem te geven hier, heeft hij de ruimte gekregen om diepgang toe te voegen en om te groeien. Nasir en Zafira blijven even goed waanzinnig. Er is een lekkere hoeveelheid romantiek die in het eerste deel al wel werd begonnen maar hier pas echt voet aan wal krijgt. Het is fijn om meer tijd te besteden met de personages die al bekend zijn, maar daarnaast worden er een heleboel nieuwe personages toegevoegd aan het plot, en geen enkel personage is vlak. Ook in dit tweede deel merk je dat Faizal met uiterst veel zorg een boek heeft geschreven en zich niet heeft laten opjagen door haar wachtende fans. Het wachten was dan wel even iets langer, maar dit is wel degelijk beloond met een steengoed boek.

Pluspunten

  • Mooie schrijfstijl
  • Fantastische personages
  • Romantiek
  • Steengoede world building
  • Meeslepend plot

 

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.