We Hunt The Flame: The Sands of Arawiya #1

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Dit is het eerste deel in een duologie. Een heerlijk fantasy-verhaal in Midden Oosten. Bekend van Tiktok!

Het verhaal

Mensen bleven leven omdat zij doodde. Mensen stierven omdat hij leefde.

Zafira is de Jager. Ze vermomt zichzelf als man zodat ze ’s nachts het vervloekte woud van Arz kan binnentreden om op die manier haar volk te kunnen voeden.
Nasir is de prins van de dood, hij slacht iedereen af die dom genoeg is om de autoriteit van zijn vader, de sultan, in twijfel te trekken.

Als Zafira’s identiteit bekend zou worden en dus ontdekt wordt dat ze een vrouw is, zal alles wat ze ooit bereikt heeft teniet worden gedaan. Als Nasir compassie zou laten zien, zou hij op de meest brute wijze door zijn vader worden gestraft. Zowel Zafira als Nasir zijn legendes binnen het koninkrijk van Arawira, maar geen van beiden heeft dat ooit gewild.

Er hangt een oorlog in de lucht en het magische woud van Arz breidt zich steeds verder uit, en slokt het land op. Wanneer Zafira zich aanmeldt om deel te nemen aan een missie om een verloren gewaand artefact terug te vinden dat de magie in het land zou kunnen herstellen en zo de Arz kan stoppen, wordt Nasir ook op een missie gestuurd: hij moet de Jager verslaan en het artefact meebrengen. Maar een oeroud kwaad roert zich en terwijl hun missie vordert, blijkt de prijs die ze moeten betalen groter dan ze ooit hadden kunnen denken.

We Hunt the Flame in de winkel bekijken

Over de auteur

Hafsah Faizal is auteur van de populaire serie The Sands of Arawiya en de grondlegger van IceyDesigns, een platform waar ze websites maakt voor auteurs. Ze houdt zich naast schrijven veel bezig met design, ze speelt graag Assassin’s Creed en ze rest graag. Ze is geboren in Florida, opgegroeid in Californië en ze woont nu in Texas.

Hafsah Faizal heeft een gemengde Sri Lankaanse en Arabische achtergrond. Ze begon op haar zeventiende al met schrijven en ze heeft haar eerste boek zelf uitgebracht.

Ook leuk om te proberen:

Renée Ahdieh

Sabaa Tahir

Informatie en beoordeling van We Hunt The Flame

Titel: We Hunt the Flame

Genre: Fantasy

Auteur: Hafsah Faizal

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: FSG

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 December 2020

ISBN: 9781250250797

Aantal pagina's : 480

  • Vond je Fourth Wing goed? Probeer dan zeker ook deze!
5

Review

Fantasy in de Arabische wereld en cultuur is een van mijn favoriete subgenres geworden. In dit boek is voelbaar dat de schrijfster hier harstikke haar best op heeft gedaan, dat alles met zorg is uitgedacht en daarna zorgvuldig is uitgewerkt. De wereld die ze schetst spreekt ontzettend tot de verbeelding, de eloquentie waarmee ze schrijft is heel erg fijn, het verhaal is levendig. De verschillende settings zorgen voor drastische veranderingen, die de lezer op het puntje van zijn stoel houden. De personages zijn toegankelijk, wekken nieuwsgierigheid op, ze zijn realistisch en complex. Ieder heeft zo zijn of haar eigen beweegredenen en door hun achtergrondverhalen die beetje bij beetje bekend worden gemaakt aan de lezer, zorgen ervoor dat er veel diepgang het verhaal in sijpelt. Het is moeilijk om niet van deze personages te gaan houden!

Pluspunten

  • Tot de verbeelding sprekend
  • Mooi taalgebruik
  • Vlotte schrijfstijl
  • Interessant plot

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: