Weg van de wereld recensie: Goed beeld van een fietsreis

Weg van de wereld recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een fietsreis van Nederland naar Australië als vrouw alleen. Tijdens deze wereldreis van 28.000 kilometer maakt Marica veel mee. Zo schrijft ze over de bijzondere ontmoetingen onderweg en de landen en culturen waar ze tijdens haar reis kennis mee maakt. Op sommige stukken van haar fietsreis krijgt ze gezelschap van vrienden.

  • Wereldreis met de fiets
  • Van Nederland naar Australië
  • Culturen en landen

Samenvatting ‘Weg van de wereld’

In het boek ‘Weg van de wereld’ volg je de stoere Marica van der Meer die 28.000 km aflegt om van Nederland naar Australië te fietsen. Op sommige stukken van haar reis wordt ze vergezeld door vrienden. Ze schrijft in het boek over de ontmoetingen onderweg en de verschillende landen en culturen waar ze kennis mee maakt. Hier blijkt uit dat de meeste mensen enorm behulpzaam en vriendelijk zijn. Ook schrijft ze over het fietsen, het eten en drinken en het zoeken naar geschikte slaapplekken. Dit zijn de punten waar je tijdens een fietsreis voornamelijk mee bezig bent.

Fragment uit het boek ‘Weg van de wereld’

Op zich fiets ik heel sterk, ik zit er mentaal meer doorheen dan fysiek. De wind is mij gunstig gezind, maar laat in de middag biedt het landschap geen enkele mogelijkheid om te kamperen. Als ik maar lang genoeg doorfiets zal ik wel ergens uitkomen. Heel in de verte aan de horizon zie ik een soort van gebouw. Is het een elektriciteitscentrale? Als ik wat dichterbij kom, denk ik ook een benzinepomp te zien. Uiteindelijk is het nog negen kilometer voor ik de gebouwen bereik. Het is te mooi om waar te zijn, na bijna tweehonderd kilometer woestijn bereik ik een ware outpost. Midden op de vlakte staan twee benzinepompen, een aantal restaurantjes, een paar huizen en een elektriciteitscentrale. Ik parkeer mijn fiets voor het restaurant dat er het beste uitziet.

>> Bekijk het boek in de webwinkel

Waarom ik heb gekozen voor dit fragment: Ik heb gekozen voor dit fragment omdat het in mijn ogen goed laat zien waar je tijdens een fietsreis mee bezig bent in je hoofd. Je bent je heel bewust van hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek. De hele dag ben je bezig met de omgeving, de weeromstandigheden, het zoeken van een (veilige) slaapplek en het vinden van eten en drinken. Ook kan je genieten van kleine dingen. Net zoals Marica hier geniet van het bereiken van de gebouwen na zo lang door de lege woestijn te hebben gefietst.

Meer lezen over inspirerende fietsreizen? Bekijk ook het boek ‘Duizend graden in de schaduw‘.

Videoreportage Marica van der Meer

In de onderstaande video vind je de reportage die Omroep Súdwest heeft gemaakt over de reis die Marica van der Meer heeft gemaakt en die ze heeft beschreven in het boek ‘Weg van de wereld’. Je ziet ook beelden die gemaakt zijn tijdens haar fietsreis. In de video verteld ze ook over hoe ze is begonnen met het plannen van de reis. Door te kijken naar de highlights van de verschillende landen en de seizoenen en weersomstandigheden in de landen die je doorkruist.

Bekijk het boek in de winkel

Het boek ‘Weg van de wereld’ is verkrijgbaar als paperback en als e-book. Ben je in het bezit van een Kobo e-reader en een Kobo Plus abonnement? Dan kan je het e-book gratis lezen.

Over de auteur: Marica van der Meer

De auteur, Marica van der Meer, heeft naast het boek ‘Weg van de wereld’ meer boeken geschreven over haar (fiets-) reizen. Ook heeft ze verschillende fietshandboeken geschreven waaronder het ‘Handboek voor vakantiefietsers’, en de reishandboeken voor Mexico, Bolivia en Indonesië. Op 17 april 2023 komt haar nieuwe boek uit ‘Fietsen door het Romeinse Rijk’. Via Bol.com kan je alvast een exemplaar reserveren

Mijn mening over ‘Weg van de wereld’

Titel: Weg van de wereld

Genre: Reisverhalen

Auteur: Marica van der Meer

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Elmar

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 1 January 1970

ISBN: 9789038925189

Aantal pagina's : 348

4.5

Summary

In het begin moest ik even aan de schrijfstijl van Marica wennen. Om een reis van 28.000 km in een boek te beschrijven kan je niet voor iedere stuk van de route veel ruimte/tijd nemen in het boek. Uiteindelijk kwam ik er echt in en vond ik het een heel fijn boek om te lezen. Ik vond het leuk om te lezen over haar ervaringen tijdens het fietsen, over het eten en drinken en het zoeken van slaapplekken. Dit is namelijk waar je tijdens een fietsreis vooral mee bezig bent, de basis van de fietsdagen.

Pluspunten

  • Geeft een goed beeld van een verre fietsreis en waar je op een dag mee bezig bent
  • Veel informatie over de (geschiedenis) van de plekken waar ze langs fietst.
  • Interessant om te lezen over de verschillende landen en culturen

Minpunten

  • Zo’n grote reis beschrijven in één boek zorgt ervoor dat sommige stukjes wat korter beschreven worden, voelt wat “gehaast”

Categorie: Review

Foto van auteur

Puck

Alleen boeken lezen die hip, hot en happening zijn? Nee hoor! Puck leest op haar e-reader het liefst zo veel mogelijk verschillende boeken. Ze kookt graag uit (vegan) kookboeken en heeft met haar ervaring als invaljuf verstand van de leukste kinderboeken.
Deel dit artikel op: