Drie tiktoktips! Weekblog #2: welke boeken zijn populair?

drie tiktoktips!

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

Daar zijn we weer, een nieuwe week dus ook een nieuw lijstje. Hier presenteer ik drie boeken die ik veel gezien heb en ik vertel je er iets meer over.

Tiktoktip 1: Remarkably Bright Creatures – Shelby van Pelt

Een kleurrijk boek dat ik veelvuldig voorbij heb zien komen op de sociale kanalen: Remarkably Bright Creatures. Een boek dat een verkenning is van vriendschap, hoop, wraak en waarin een onwaarschijnlijke verbintenis tussen een weduwe en een reuzenoctopus centraal staat.

Het verhaal

Nadat de man van Tova Sullivan overleden is, begint ze te werken in het Sowell Bay Aquarium, waar ze ’s nachts schoonmaakt. Door zichzelf bezig te houden kan ze omgaan met haar verlies, iets wat ze al doet sinds haar zoon op achttienjarige leeftijd op zee verdween, dertig jaar geleden.

Tova raakt bevriend met Marcellus, een gigantische octopus die in het aquarium leeft. Marcellus weet meer dan men zich kan indenken maar moet er niet aan denken om ook maar een tentakel uit te steken om zijn gevangenhouders te helpen, totdat hij dus een bijzondere vriendschap ontwikkeld met Tova.

Marcellus is een ware detective en hij komt erachter wat er is gebeurd op de nacht dat de zoon van Tova verdween. Nu moet hij alle trucs die hij bezit inzetten om haar de waarheid te vertellen voordat het te laat is.

Dit bijzondere boek is het debuut van Shelby van Pelt. Het vormt een vriendelijke herinnering aan dat het soms nodig is om goed in het verleden te kijken om een toekomst voor je te kunnen zien die eerder onmogelijk leek.

Remarkably Bright Creatures in de winkel bekijken:

Dit boek is (nog) niet in het Nederlands vertaal.

Tiktoktip 2: People we Meet on Vacation – Emily Henry

Ondanks de Engelse titel is dit wel een Nederlands boek. Ook weer een lekkere kleurrijke kaft en dit lijkt me dus precies zo’n zalig boek om mee te nemen op vakantie. Je hebt nog keuze uit twee kleuren kaft ook want er is zowel een oranje als een paarse editie beschikbaar!

Het verhaal

Alex en Poppy hebben niets met elkaar gemeen. Zij doet zonder na te denken, hij denkt juist heel veel. Zij wil het liefst de hele wereld zien, hij is tevreden wanneer hij thuis op de bank een boek kan lezen. Toch zijn ze de allerbeste vrienden. Ze wonen ver van elkaar vandaan: zij in New York en hij in hun geboortedorp. Ze gaan ieder jaar samen op vakantie tot het één jaar helemaal uit de hand loopt en ze elkaar niet meer spreken.

Nu is Poppy niet meer blij. Als ze terugdenkt aan wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, komt ze tot de conclusie dat dit toch die misgelopen zomer met Alex was. Ze besluit daarom om haar allerbeste vriend te overtuigen om toch nog één keer samen op vakantie te gaan om alles bij de leggen. Wat kan er nou mis gaan?

Emily Henry is razend populair op Tiktok en op Instagram. Ook haar boeken ‘Happy Place’, ‘Beach Read’ en ‘You and Me on Vacation’ komen vaak voorbij.

People we Meet on Vacation in de winkel bekijken:

Tiktoktip 3: Koningin van de onderwereld – Bea Fitzgerald

Persephone werd niet ontvoerd. Ze sprong.

Dit boek is gebaseerd op de eeuwenoude mythe van Hades en Persephone. Hades ontvoert haar om haar tot zijn bruid te maken. Haar moeder is radeloos en laat de aarde langzaam sterven.

Dit is het eerste deel van een reeks van drie boeken, alle hervertellingen van mythes.

Het verhaal

In deze hervertelling lezen we het verhaal van Persephone. Ze vreest voor dat dag waarop ze wordt uitgehuwelijkt aan een of andere zelfingenomen god. Wanneer de dag dan werkelijk aanbreekt dat ze van haar vader Zeur hoort dat er een man voor haar gevonden is, ziet ze maar één uitweg: de onderwereld. Maar daar is Hades, de heerser van de hel, niet bepaald blij met haar komst en wil hij haar terugsturen. Persephone heeft echter andere plannen en daarvoor heeft ze helaas die irritante, arrogante en vervelend aantrekkelijke Hades nodig. Haar plan zal Olympus doen schudden en het is nog maar de vraag waar zij zelf door dit alles in zal veranderen. Ze gevolgen kunnen zowaar dodelijk zijn, maar als je al in de onderwereld bent, is de dood nog maar een klein stapje verder.

Dit is een vertaling van het Engelse boek ‘Girl, Goddess, Queen’.

De koningin van de onderwereld in de winkel bekijken:

Ben je benieuwd welke tiktoktips je vorige week gemist hebt? Klik dan hier.

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie