Welke boeken zijn deze week populair op Tiktok? Weekblog #1.

drie tiktoktips!

Je kan nu eenmaal niet meer heen om #booktok. Mijn TBR groeit met de dag, het is niet te doen. Ik zie en hoor dit terug bij veel boekenliefhebbers dus het leek mij een goed idee om een beetje te filteren: welke boeken komen nu echt vaak voorbij en zijn dus échte tips? In dit stukje pak ik er een paar uit die er voor mij uit sprongen en die mijn aandacht wel hebben getrokken. Of het me gaat lukken om ze allemaal te lezen? One can dream, right? :’)

Hoe vermoord ik mijn familie? – Bella Mackie

Genre: thriller

Waar gaat het boek over?
Een verhaal vol wraak. Grace Bernard komt er achter dat haar stinkend rijke, maar afwezige vader geen gehoord heeft gegeven aan de wensen van haar stervende moeder. Haar oplossing: ieder lid van zijn familie vermoorden.

“Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven”.

Ook verkrijgbaar onder de originele titel “How to Kill Your Family”.

Fourth Wing – Rebecca Yarros

Genre: fantasy, NA

Dit fantasy-boek staat al een hele tijd prominent centraal is een heleboel reviews, TikToks en Instagramposts. Terecht? Zeker!

Waar gaat het boek over?
Als je dit boek openslaat, stap je in een wrede wereld waarin draken een grote rol spelen. Violet (20 jaar oud) meldt zich bij de opleiding tot drakenrijder. Dit is een keuze die je niet zomaar maakt, want de kans dat je tijdens de opleiding sterft is vrij groot. Ze was zelf van plan om ‘scribe’ te worden en zich bezig te houden met onderzoek en geschriften. Haar moeder besloot echter anders. Maar Violet is kleiner dan iedereen, ze heeft een broos lichaam dat niet met haar meewerkt dus de strijd om een echte drakenrijder te worden is voor haar nog groter en zwaarder dan voor de anderen. Dat haar moeder een beruchte legeraanvoerder is die nogal wat dode familieleden van haar klasgenoten op haar naam heeft staan, maakt Violet ook niet bepaald populair. Zwakke rijders worden niet gedoogd. Het team is zo sterk als de zwakste schakel…

Met iedere dag die voorbij trekt, blijft Violet bewijzen dat ze sterker is dan iedereen dacht en dan ze zelf dacht. Maar dan komt er een moment waarop er bij Violet twijfel begint te borrelen, twijfel over de eerlijkheid en betrouwbaarheid van het leiderschap van hun land.

In de wereld van dit boek heb je maar twee opties: slagen of sterven.

Het vervolg op dit boek is al aangekondigd: Iron Flame zal worden uitgebracht op 31 oktober, 2023.

De Nederlandse vertaling komt er ook aan. ‘In steen gebrand’ verschijnt op 25 oktober, 2023!

De gestolen erfgenaam – Holly Black

Genre: fantasy, YA

Waar gaat het boek over?
Dit boek is het eerste deel van een duologie die gekoppeld is aan de trilogie The Cruel Prince (De wrede prins) . In deze twee delen volgen we Oak, het broertje van Jude.

A runaway queen. A reluctant prince. And a quest that may destroy them both.

Het is acht jaar sinds de Battle of the Serpent heeft plaatsgevonden. In het koude noorden heeft Lady Nore de troon gepakt en gebruikt ze een oud reliek om monsters te creëren die aan haar gehoorzaam zijn en waarmee ze haar wraak kan nemen.

Suren, haar dochter, is de enige die macht heeft over haar moeder, is gevlucht naar de mensenwereld. Daar woont ze als een wilde in het bos. Alleen, nog altijd geteisterd door de verschrikkingen die ze aan het hof van haar moeder heeft moeten doorstaan, zit ze haar tijd uit. Ze waant zichzelf vergeten totdat Bogdana haar opjaagt. Suren wordt gered door niemand minder dan prins Oak, erfgenaam van Elfhame en aan wie ze als bruid was beloofd. Een idee dat haar vulde met afschuw.

Nu is Oak zeventien, charmant, knap en manipulatief. Hij is erop uit om naar het noorden terug te keren en hij wil hulp van Suren. Als ze instemt om hem te helpen, moet ze niet alleen haar hart beschermen tegen deze jongen die ze ooit kende en niet kon vertrouwen, en ook nog de gruwelen van haar oude leven herbeleven.

Dit boek is vertaald uit het Engels en ook verkrijgbaar als ‘Stolen Heir’.

Dat was het dan voor deze week, nu weer op de uitkijk naar de volgende tips!

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.