Welke Nederlandse vertalingen verschijnen er in juli? Dit zijn de titels!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Hoe fijn is het dat er ook in de zomermaand juli weer een boel toffe Nederlandse vertalingen op de planning staan? Een aantal titels staan al een lange tijd op mijn lijstje, maar er zitten ook een paar verrassende bij! Ik ben benieuwd welke Nederlandse vertalingen jij wil lezen deze zomer!

Angst en Opstand – Tomi Adeyemi (deel 3 in de Erfenis van Orisha- serie): de Nederlandse vertaling verschijnt op 17 juli

Tomi Adeyemi is een auteur van Nigeriaans-Amerikaanse afkomst. De trilogie bestaat uit de volgende drie delen:

  1. Bloed en beenderen – Children of blood and bone
  2. Vrees en wraak – Children of virtue and vengeance
  3. Angst en opstand – Children of anguish and anarchy

Deel 3 wordt tegelijkertijd in het Engels en in het Nederlands uitgebracht.
In dit derde deel is het Zélie en haar vrienden bijna gelukt om het paleis van de koning in handen te krijgen. Het lijkt alsof de strijd voorbij is omdat de overwinning voor het grijpen ligt. Maar plots verliest Zélie het bewustzijn en wanneer ze weer ontwaakt, ontdekt ze opgesloten te zitten in een kooi aan boord van een schip. Ze wordt door onbekende krijgers weggevoerd van haar land.

Wanneer ze ontdekt dat de leider (Baldyr) van deze Skulls, hierachter zit, slaat de paniek toe. Baldyr wil Zélies magische krachten bezitten en haar volk vernietigen.
Kan Zélie ontsnappen en deze laatste vijand verslaan?

Leuk om te weten: de filmrechten van deze serie zijn verkocht!

De vloek van het orakel – Bea Fitzgerald: deze Nederlandse vertaling verschijnt op 18 juli

Dit is het nieuwste boek van Bea Fitzgerald, bekend van Koningin van de onderwereld (Girl, Goddess, Queen).

Een nieuw liefdesverhaal van mythische proporties van Bea Fitzgerald!

De mooiste vrouw van Griekenland: Helena, staat in het midden van een jarenlange oorlog die de levens van honderden soldaten heeft gekost.

Kassandra is vervloekt met een gave: ze kan de toekomst zien. Echter: niemand gelooft haar. Wanneer dan eindelijk iemand naar haar heeft willen luisteren, is ze blij: ze ziet namelijk een naderende oorlog aankomen. Kassandra kan deze vrouw eigenlijk helemaal niet uitstaan, deze onbekende die haar stad in een slagveld heeft veranderd, deze Helena. Helena is echter meer dan alleen schoonheid en een samenwerking uit noodzaak verandert al snel in een onverwachte band tussen Kassandra en Helena.

Dit smeulende enemies-to-lovers verhaal is een LGBTQ+-hervertelling van de Trojaanse oorlog voor jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar.

Van vlees en vuur – Jennifer Armentrout (Flesh and Fire deel 3): verschijnt op 24 juli

Jennifer Armentrout is bekend van de Bloed en as-serie. De Flesh and Fire-serie is een aanverwante serie en bestaat uit de volgende in het Nederlands vertaalde delen:

1. Schaduw in het vuur
2. Licht in de vlam
3. Van vlees en vuur

Sera en Nyktos bundelen opnieuw hun krachten om Kolis te weerstaan en zo te voorkomen dat hun rijken worden vernietigd. Maar door verraad worden zowel Sera als Nyktos gevangen gehouden door Kolis en moet Sera alles inzetten om haar vrijheid te herwinnen en een oorlog te voorkomen. Maar de wreedheid die ze aantreft aan het hof van Kolis is ongekend…

Blue Sisters (Nederlandse editie) – Coco Mellors: verschijnt op 24 juli

Coco Mellors schreef eerder al het enorm populaire Cleopatra en Frankenstein. Dit is haar nieuwste boek.

De drie zussen uit de familie Blue verschillen als dag en nacht van elkaar. Avery is de oudste, zij is een ex-verslaafde die advocaat is geworden en ze woont in Londen. Bonnie is de middelste, een voormalig bokser die nu een baan heeft als uitsmijter in Los Angeles. Lucky is de jongste en zij woont in Parijs en werkt daar als model. De vierde dus, Nicky, is onverwacht overleden en deze gebeurtenis heeft het gezin volledig onderuit gehaald.
Noodgedwongen komen de zussen samen in New York om te voorkomen dat het appartement waar ze als kinderen hebben gewoond wordt verkocht.

Het weerzien is stroef; de enige persoon die de zussen bij elkaar hield, is er niet meer. Ze moeten samen opnieuw ontdekken wat hen verbindt en wie ze zelf zijn.

Blue sisters is een warme roman over het leven na verlies en de onverbrekelijke band tussen zussen.

Het ultieme spel – Jennifer Lynn Barnes (De miljoenenstrijd deel 1) : verschijnt op 30 juli.

Jennifer Lynn Barnes is bekend van de Inheritance Games (Het Hawthorne mysterie), maar ze komt nu met een nieuwe serie!

Het Ultieme Spel is een wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door de rijke Avery Grambs en de vier Hawthorne broers. Iedereen zou in dit spel een eerlijke kans moeten krijgen op roem en rijkdom. Er worden zeven gouden tickets weggegeven en er wordt gespeeld om miljoenen waardoor de kandidaten er heel veel voor over hebben om te winnen.

Sommige spelers willen dan ook de geldprijs winnen, maar anderen gaan voor de macht. Er is één overeenkomst tussen alle deelnemers: ze hebben ieder een geheim. Grayson Hawthorne speelt een centrale rol in het spel van dit jaar. Wanneer de spanningen oplopen en de kandidaten tot het uiterste worden gedreven, blijkt al snel dat niet iedereen zich netjes aan de regels houdt…

Such Charming Liars (Nederlandse editie) – Karen McManus: verschijnt op 30 juli

Karen McManus kreeg vooral bekendheid door One of Us is Lying (ook een serie op Netflix). Meer van haar hand:

Familie liegt nooit
Jij wordt nog eens mijn dood
Twee kunnen een geheim bewaren
Niets meer te zeggen

One of Us Is Lying (Dit is ook de titel van de Nederlandse vertaling)
One of Us Is Next
One of Us Is Back

Kat en haar moeder Jamie zijn altijd met hun tweetjes geweest – behalve tijdens het achtenveertig uur durende huwelijk van Jamie en dat is hoelang het duurde dat Kat een stiefbroer had genaamd Liam. Sinds deze scheiding heeft ze Liam echter niet meer gezien.

Jamie probeert op het rechte pad te komen. Ze besluit nog één laatste klus te doen: miljardair Ross Sutherland beroven op zijn verjaardagsfeestje. Zoals altijd gaat Kat met haar mee. Maar, Liam en zijn vader zijn ook aanwezig op dit feest. Hun plannen zijn even onzuiver als de plannen van Jamie en Kat.
Alles verloopt gladjes, tot een van de Sutherlands tijdens het feestje sterft en ook Kat gevaar blijkt te lopen. ALleen Liam is nog te vertrouwen, toch…?

Er wacht ons weer een heleboel moois deze maand! Alvast veel leesplezier! Ondertussen ben ik op de uitkijk naar de beste Nederlandse vertaling voor de maand augustus.


Categorie: Media

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: