Welkom in Smartpark – Actueel en bloedstollend!

Welkom in Smartpark
€5,99
Prijs gecheckt op 24 februari 2024 19:17
Amazon.nl
€10,99
Bol.com

Gijs doet niets liever dan gamen maar zijn moeder vindt dat hij in het echt vrienden moet maken en ontmoeten. Luus is verslaafd aan haar telefoon en maakt het liefst de hele dag selfies. Hailey doet de hele dag stoere stunts die ze op TikTok post en Delano is zo handig met computers dat hij het schoolsysteem heeft gehackt.

Ze gaan alle vier naar Smartpark, een pretpark dat volledig digitaal en geautomatiseerd is en waar ouders dus geen toezicht hoeven te houden.

Perfect toch? Of misschien niet…Want wie is de baas over de machines?

Welkom in Smartpark in de winkel bekijken

Over de auteur

Mirjam Mous wilde al zo lang als ze zich kan herinneren schrijver worden. Eerst werd ze echter juf. Ze heeft 20 jaar als basisschoolonderwijzeres gewerkt, dé plek om haar verhalen uit te proberen en om nieuwe ideeën op te doen. In 1998 kwam haar eerste boek uit: Monster mollen.

In 2005 is Mirjam gestopt als docent en zich fulltime op het schrijven gaan richten. Ze is nog wel vaak op scholen te vinden want ze doet graag schoolbezoeken om daar over het schrijven en over haar boeken te vertellen.

Mirjam wil heel graag iedereen aan het lezen krijgen en daarom is haar schrijfstijl eentje die goed aansluit bij de jongeren en bij wat jongeren willen lezen.

Welkom in Smartpark

Voor de twijfelende lezer

Een paar jaar geleden is uitgeverij Kluitman gestart met het uitbrengen van een reeks boeken die in het bijzonder gericht zijn op het leesplezier van jongeren.
Jongeren moeten vaak al zo veel, het liefst lezen ze daarom een dun boek. Met deze lijn novelles hoopt Kluitman het lezen te stimuleren en de jongeren te verleiden om toch een boek op te pakken. Het zijn dunne boeken met boeiende verhalen.

Inmiddels zijn er meerdere uitgeverijen gevolgd die eenzelfde soort lijn hebben uitgezet.

Bekijk voor meer inspiratie ook eens: Vlucht 703, Girl 6 of Het Penthouse.

Informatie en beoordeling

Titel: Welkom in Smartpark

Genre: Thriller, YA, jongeren

Auteur: Mirjam Mous

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Unieboek

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 25 May 2023

ISBN: 9789000387656

Aantal pagina's : 104

  • Actueel en bloedstollend!
4

Review

Met heel weinig pagina’s weet Mirjam Mous toch weer een hele nieuwe wereld op te bouwen en dat vind ik knap gedaan. Het verhaal is klassiek in opbouw maar modern in de setting en dit is een lekkere combinatie. Het plot zit goed in elkaar, de onderliggende boodschap is duidelijk maar niet belerend en ik denk dat dit boek ook een interessantie visie op de toekomst laat zien. Het taalgebruik is vlot en helder waardoor dit voor jongeren gewoon heerlijk weg te lezen is.

Pluspunten

  • Mooie boodschap
  • Heldere en klare taal
  • Bloedstollend spannend
  • Onverwacht einde

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.