What Once Was Mine: Herkenbaar en toch zeer origineel!

What Once Was Mine

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Stel nou dat Mother Gothel zelf het Sun Flower-drankje heeft gedronken en Rapunzel daarentegen de Moon Flower heeft? Dit leidt tot een heel ander soort krachten die zelfs gevaarlijk kunnen zijn… What Once Was Mine is een originele en toch herkenbare hervertelling van Rapunzel!

What Once Was Mine samenvatting

Dit boek is (nog) niet in het Nederlands vertaald.

Een nieuwe Twisted Tale! Dit keer staat het verhaal van Rapunzel centraal. In deze versie heeft niet Rapunzel de Sun Flower gebruikt, maar heeft Mother Gothel dat gedaan. Rapunzel heeft daarentegen de krachten van de Moon Flower in haar haren, die een veel duisterdere inslag hebben.

Het verhaal wordt verteld door Brendan die samen met zijn zieke zusje in het ziekenhuis zit. Ze is helemaal fan van Rapunzel maar Brendan kent het verhaal onderhand wel en besluit een eigen versie aan haar te vertellen. Dit is de versie die je leest in What Once Was Mine,

What Once Was Mine bekijken in de winkel

€8,03
2 tweedehands vanaf €4,98
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 17:32
Amazon.nl
€19,50
12 nieuw vanaf €19,50
2 tweedehands vanaf €15,59
Prijs gecheckt op 29 juni 2024 17:32
Amazon.nl

Over de auteur

Liz Braswell is geboren in Birmingham maar is opgegroeid in Connecticut en woont nu in Brooklyn.

Ze studeerde Egyptologie en startte vrijwel direct na haar opleiding met het produceren van video games. Dit heeft ze ongeveer tien jaar gedaan waarna ze onder een valse naam begon te schrijven (Tracy Lynn). Ze heeft bekendheid gekregen dankzij haar serie van herschreven sprookjes. A Whole New World is het eerste boek geweest maar inmiddels bestaat de Twisted Tales collectie uit vijftien verschillende verhalen waarvan er inmiddels twee in het Nederlands zijn vertaald. Deze zijn niet allemaal door Liz Braswell geschreven.

Zie ook:
What Once Was Mine (Rapunzel)
Een nieuw begin (Aladdin)
Een eeuwenoud verhaal (Belle en het Beest)
Part of Your World (De Kleine Zeemeermin)
Reflection (Mulan)

Informatie en beoordeling

Titel: What Once Was Mine

Genre: Roman, fantasy

Auteur: Liz Braswell

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Disney Press

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 September 2021

ISBN: 9781368063821

  • Herkenbaar en toch zeer origineel!
4

Summary

Wat natuurlijk een groot risico is bij het herschrijven van deze fantastische sprookjes, is dat je het té herkenbaar maakt en het niet origineel genoeg is, of juist te ver afwijkt van het oorspronkelijke verhaal waardoor de lezer alle nostalgie verliest. Ik denk dat dit een van de beste Twisted Tales is die ik heb gelezen: de balans tussen herkenbaarheid en nieuwe aspecten is goed gedaan. De personages zijn wat persoonlijkheid betreft nog steeds zichzelf maar Braswell heeft het wel voor elkaar gekregen om toch een nieuw verhaal te schrijven. Wat mij betreft was het concept van Brendan die het verhaal aan zijn zusje vertelt niet per se nodig om dit mogelijk te maken, ik vond zelfs de intermezzo’s afleidend en ik betrapte mezelf erop dat ik die echt skimde, terwijl ik het echte verhaal met groot plezier las. Hierdoor een ster minder en kom ik uit op een totaal van 4 sterren.

Pluspunten

  • Origineel maar toch herkenbaar
  • Personages zijn goed in tact gebleven
  • Vlotte en toegankelijke schrijfstijl

Minpunten

  • Intermezzo’s van Brendan

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: