Where the Crawdads Sing / Daar waar de rivierkreeften zingen

Daar waar de rivierkreeften zingen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Helemaal alleen achter gelaten in het moeras, leert de jonge Kya al snel voor zichzelf te zorgen. Ook leert ze wat pure eenzaamheid is. Wanneer ze ietsje ouder is en ze ontdekt dat de wereld iets groter is dan de natuur om haar heen, merkt ze ook al gauw dat de buitenwereld een kwade kan zijn. Wanneer een jongeman uit het dorp dood wordt aangetroffen in het moeras, wijzen de dorpsgenoten al gauw naar Kya.

Where the Crawdads Sing /

Daar waar de rivierkreeften zingen – samenvatting

Where the Crawdads Sing is in het Nederlands vertaald en verkrijgbaar onder de titel: ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’.

Kya Clarks woont helemaal in haar eentje diep in het moeras van Barkley Cove. Ver weg van de bewoonde wereld heeft ze haar eigen bestaan opgebouwd. Dit is echter niet altijd zo geweest, maar als Kya een ding in haar leven heeft geleerd is het dat mensen altijd vertrekken. Een voor een is het gezin uit elkaar gevallen, tot er niemand meer over was en de jonge Kya het helemaal in haar eentje moest zien te rooien. Ze leerde mosselen te ruilen, haar eigen groente te verbouwen. Kya voelt zich thuis in het moeras en de natuur is haar leermeester.

Wanneer ze iets ouder is en in contact komt met jongemannen, merkt ze dat de wereld groter is. Wanneer een van deze twee mannen dood wordt aangetroffen in haar moeras, wordt zij al gauw als hoofdverdachte bestempeld.

Where the Crawdads Sing bekijken

Verfilmd

Where the Crawdads Sing is (vrij succesvol) verfilmd. Sinds kort is deze te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Over de auteur

Delia Owens is vooral bekend om haar non-fictie werken. Where the Crawdads Sing is dan ook haar eerste roman.
Ze is de co-auteur van drie internationaal verkochte boeken over haar leven als wetenschapper in Afrika: Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant, en Secrets of the Savanna. Ze heeft prijzen gewonnen voor haar beschrijvingen van de natuur en ze wordt met enige regelmaat gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.

Ze woont momenteel in Idaho waar ze druk is met het opzetten van fondsen voor de mensen en de dieren in Zambia.

Als je dit een mooi boek vond, bekijk dan ook eens:

De nachtegaal – Kristin Hannah

Informatie en beoordeling

Titel: 🇬🇧 Where the Crawdads Sing / 🇳🇱 Waar de rivierkreeften zingen

Genre: Roman

Auteur: Delia Owens

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Logo uitgever:

ISBN: 9789044361650

Aantal pagina's : 384

  • Treurig en hartverwarmend tegelijk
5

Summary

Voor mij is dit zo’n boek dat je eens in de zoveel tijd tegenkomt . Een pareltje. In dit boek komen een heleboel dingen samen waar ik toch wel een beetje gek op ben: een aangename hoofdpersoon, een onopgeloste moord, een steengoed neergezette atmosfeer, (geloofwaardige) romantiek, opgroeien en alle onzekerheid die daarbij hoort en een vleugje drama. Dit in combinatie met prettige dialogen en een rustig tempo dat passend is bij het verhaal, zorgen ervoor dat dit een heel erg fijn boek is geworden!

Pluspunten

  • Heerlijke atmosfeer
  • Prettig tempo
  • Alle elementen zijn goed op elkaar afgestemd

Minpunten


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: