Who Fears Death

€5,99
Bol.com
€14,21
4 nieuw vanaf €10,45
1 tweedehands vanaf €38,64
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 18:20
Amazon.nl

Winnaar van de ‘World Fantasy Award’ 2011
Winnaar van de ‘Kindred Award’ in 2012

Een post-apocalyptisch fantasyboek. In een verre toekomst is Afrika verwikkeld in een bittere strijd tussen de Nuru en de Okeke. De Nuru houden zich aan The Great Book en zijn erop uit om de Okeke uit te roeien.
Een dorpje wordt verwoest, de mannen vermoord, de vrouwen verkracht en daarna vermoord. Slechts één overleeft en vlucht de woestijn in. Deze vrouw baart een dochter. Haar huis is de kleur van zand. De moeder weet direct dat haar dochter speciaal zal zijn. Ze noemt haar: Onyesonwu, wat betekent “who fears death?”

Onyesonwu vindt een leermeester, een oude en mysterieuze sjamaan, die haar inzicht geeft in haar magische lotsbestemming. De weg er naartoe is gevuld met uitdagingen, tradities, liefde, mysterie – en uiteindelijk: de dood.

Who Fears Death in de winkel bekijken

€14,21
4 nieuw vanaf €10,45
1 tweedehands vanaf €38,64
Prijs gecheckt op 14 februari 2024 18:20
Amazon.nl

Over de auteur

Nnedi Okorafor is vooral bekend van het werk ‘Who Fears Death’ dat momenteel bewerkt wordt voor een serie op HBO. Daarnaast heeft ze ‘The Book of Phoenix’ geschreven, de ‘Nsibi-serie’ en ‘Lagoon’.
Ze heeft veel awards gewonnen, waaronder de prestigieuze Wole Soyinka Prize for Literature voor haar debuut ‘Zahrah the Windseeker’.

Okorafor heeft een doctoraat in literatuur, twee masters: journalistiek en literatuur.

Ze woont samen met haar dochter in Phoenix, Arizona.

Ook interessant

De boeken van Tomi Adeyemi draaien ook om zwarte magie, een onderdrukt volk dat vecht voor hun vrijheid en hun recht om te bestaan. Deze boeken zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te verkrijgen. De eerste twee delen zijn reeds uit en het derde deel volgt al heel spoedig!

Informatie en beoordeling

Titel: Who Fears Death

Genre: fantasy

Auteur: Nnedi Okorafor

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Fantasy Daw

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 29 November 2018

ISBN: 9780008288747

Aantal pagina's : 411

  • Zeer uniek.
4

Review

Het lezen van dit boek is een magische ervaring. Ik kan de schrijfstijl met geen enkele andere auteur vergelijken. Het verhaal is al even bijzonder. Een willekeurige booktokker heeft dit boek ooit in een video besproken waarna ik het direct heb besteld. Ik ben het daarna nooit meer ergens anders tegengekomen en dat is onterecht als je het mij vraagt. Dit is een vele malen interessanter boek dan menig andere Tiktoksensatie (weliswaar is dit boek alleen in het Engels verkrijgbaar).

De Afrikaanse setting in een fantasy-genre al heel erg tot de verbeelding, dit in combinatie met een post-apocalyptische wereld, juju, verschillende soorten magie, een altijd aanwezige woestijn, vreemde volken maar ook af en toe hints naar moderne technologie. Hierdoor ben je als lezer telkens een beetje in de war, net als de hoofdpersoon. Aan de ene kant waande ik me in het oude Afrika met stammen die in hutten leven en door de woestijn trekken, aan de andere kant dus verwijzingen naar computers die je weer met beide benen in het heden zetten. Ik kreeg een beetje een ontaard gevoel en dat is knap gedaan door Okorafor omdat ik me hierdoor meer kon inleven in Onyesonwu. Het verhaal is hier en daar echt wel vervreemdend maar zeker weten de moeite waard. Neem de tijd voor dit boek, laat het allemaal maar gewoon gebeuren. Een zoektocht naar herkomst maar tegelijkertijd een verzet tegen het onontkoombare. 

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.