Wij leugenaars: Dit boek leest als een film

Wij leugenaars review
€9,99
Bookspot.nl
€9,99
Ebook.nl

De zeventienjarige Cadence heeft geheugenverlies na een traumatische gebeurtenis. Haar familie wil haar niets vertellen en iedereen in haar omgeving liegt tegen haar. Wat is er precies gebeurd? Wat is haar rol in het geheel? Stukje bij beetje lukt het haar om herinneringen terug te krijgen, maar dan rijst een nieuwe vraag: wil ze het zich eigenlijk wel kunnen herinneren?

Samenvatting Wij leugenaars

We Were Liars (Engelste titel) draait om een rijke familie met een vakantiehuisje op een privé-eiland waar zij hun zomers doorbrengen. Een groepje vrienden: de leugenaars. Een opstand, een ongeluk, een geheim. De leugens stapelen zich op. Wat is er precies gebeurd? Als iemand er naar vraagt, dan is maar één ding belangrijk: lieg!

De zeventien-jarige Cadence weet dat er iets heel ergs is gebeurd, maar ze kan het zich niet herinneren. Door de traumatische ervaring heeft ze alles verdrongen. Wanhopig probeert ze bij haar familie de waarheid te ontfutselen, maar iedereen liegt, inclusief zijzelf: wij, leugenaars.

Beetje bij beetje ontdekt ze meer over die vreselijke avond, en dan begint er langzaam het idee te knagen dat ze misschien wel beter af is zonder deze herinneringen.

Leuk om te weten: Bekend van TikTok!

Wij leugenaars in de winkel bekijken

Over de auteur: E. Lockhart

Emily Lockhart schrijft veel en leest veel. Al van kinds af aan schrijft ze boeken. Dat schrijven doet ze voor een publiek, desnoods een denkbeeldig publiek, maar schrijven voor zichzelf is haar nog nooit echt gelukt. Haar adviezen voor aspirerende auteurs is om vooral héél veel te lezen en dan met name de grote schrijvers. Voor het lezen heeft ze juist het advies om je hart te volgen en te lezen wat je daadwerkelijk echt leuk vindt.

Twee bijzondere feitjes over Emily Lockhart:

  1. “Mensen vergeten vaak dat ze mij ontmoet hebben. Wanneer ze me opnieuw tegenkomen, herkennen ze me niet, of zeggen ze dat ik er anders uitzie dan de laatste keer dat ze me zagen.”
  2. Emily Lockhart staat altijd met alleen haar voorletter op haar boeken.

We Were Liars / Wij leugenaars is populair onder de jongeren op TikTok.

Recensie

Titel: 🇳🇱 Wij leugenaars / 🇬🇧 We Were Liars

Genre: Young Adult, jongeren

Auteur: E. Lockhart

Uitgave: 10

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: de Fontein Jeugd

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 3 June 2022

ISBN: 9789026164422

Aantal pagina's : 272

  • Geniaal opgezet, het einde nooit zien aankomen!
4

Summary

Dit boek leest als een film, je ziet alles zo voor je: het perfecte Amerikaanse gezin, het landgoed, het meer waaraan het landgoed ligt, zwemmen, kampvuren, familie-avonden. Langzaam ontvouwt zich een drama. De hoofdpersoon, Cadence, kan zich niets herinneren en probeert bij haar familie de waarheid los te peuteren, maar iedereen liegt. Net als Cadence wil je maar al te graag weten wat er nu precies de oorzaak is van haar geheugenverlies. Deze spanning wordt erg goed opgebouwd en vastgehouden waardoor je tot de allerlaatste bladzijde in spanning blijft. Het einde, de waarheid dus, had ik totaal niet aan zien komen en dus een grote verrassing. Ik ben altijd erg blij wanneer boeken dat voor elkaar krijgen omdat ik er zelf een sport van maak om te voorspellen hoe het afloopt, maar hier had ik het dus erg mis. Ook deze Tiktok-hype is dus terecht!

Pluspunten

  • Sterk einde
  • Onverwacht einde
  • Zeer origineel

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.