Wij zijn allemaal moleculen

Wij zijn allemaal moleculen
€15,99
1 tweedehands vanaf €9,15
Prijs gecheckt op 3 februari 2024 21:01
Amazon.nl
€15,99
Bookspot.nl

De hippe Ashley is druk met mode, populair zijn en vriendjes. Stewart is een nerd, slim, sociaal onhandig. Beiden hebben een ouder verloren. Ineens worden ze familie. Kunnen ze met elkaar door een deur?

  • Stiefbroer en stiefzus
  • Verlies van een ouder
  • Jezelf durven zijn
  • Familiebanden

Samenvatting Wij zijn allemaal moleculen

Stewart woont alleen met zijn vader nadat zijn moeder is overleden. Stewart is sociaal onhandig, snapt weinig van de relaties met anderen en hij denkt niet na voordat hij praat, maar hij is wel super slim. Ashley is fashionista, woont alleen met haar moeder, looks zijn belangrijker dan cijfers en populair zijn is het hoogste doel. Wanneer de moeder van Ashley en de vader van Stewart een relatie krijgen en gaan samenwonen, krijgt Ashley er dus een broertje bij; eentje waar ze totaal niet op zit te wachten want Stewart is meer dan schadelijk voor haar imago. Twee tegenpolen die nu ineens toch samen met elkaar door een deur moeten zien te kunnen. Gelukkig hebben ze een ding gemeen: ze zijn allebei gemaakt van moleculen.

Over de auteur: Susin Nielsen

Susin Nielsen is een Canadees auteur. Ze woont in Vancouver, samen met haar gezin en twee katten. Wanneer ze niet schrijft is ze graag buiten en houdt ze van actieve dingen zoals fietsen en zwemmen.

Ze schrijft op haar eigen website dat ze altijd al schrijfster heeft willen worden, behalve toen ze dacht dat ze actrice wilde worden.

Nielsen heeft bij de televisie gewerkt waar ze verantwoordelijk was voor het maken van de broodjes op set maar al snel doorgroeide naar scriptschrijver voor de serie ‘Degrassi Junior High’. Terwijl ze hiermee bezig was, sloeg ze ook aan het schrijven van boeken voor jong volwassenen. Haar eerste boek ‘Word Nerd’ werd uitgebracht in 2008, We Are All Made of Molecules in 2015 en Iets heel bijzonders in 2021.

Haar boeken zijn vertaald voor veel verschillende landen. Kenmerkend is het hartverwarmende aspect dat ieder verhaal zo heerlijk maakt.

Bekijk Wij zijn allemaal moleculen in de winkel

Bekijk ook: Iets heel bijzonders

Beoordeling

4.5

Summary

Een heerlijk, heerlijk boek. Twee jongeren die elkaars tegenpolen zijn en die “gedwongen” worden met elkaar te leven. Je voelt van tevoren al aan dat het allemaal helemaal goed gaat komen met deze twee, maar dat maakt het lezen van dit boek juist zo heerlijk. Een comfortabel verhaal, waarin Stewart en Ashley elkaars goede eigenschappen leren kennen en leren waarderen, waarin ze elkaar vooruit helpen in het leven en er samen toch iets moois van weten te maken. Pittige thema’s maar luchtig verteld. Ze zetten je tot nadenken maar je kan ook gewoon van het verhaal genieten. Een prachtige balans.

Pluspunten

  • Hartverwarmend
  • Iedereen mag er zijn
  • Luchtig geschreven

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.