Wind: een lekkere Best of YA-XS

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

50% romantiek
40% #metoo
10% zomer

Wind is het verhaal van Sam, negentien jaar oud. Sam heeft het goed met zijn vader. Zijn moeder is dood maar ze hebben het met z’n tweetjes altijd gered.
Maar wat als je ineens iets van je vader ontdekt dat jouw hele beeld van hem onderuit mept? Sams vader wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Sam kan de situatie niet aan en vlucht naar Vlieland. Kitesurfles geven, de golven, de wind, en vooral niet denken aan dat wat thuis aan de hand is. Maar kunnen het kampvuur, de leuke nieuwe mensen wel voor genoeg afleiding zorgen?

Wanneer Sam gevoelens begint te krijgen voor Cheyenne, een leerling uit zijn surfles, realiseert hij zich al snel dat hij de werkelijkheid niet zo makkelijk kan ontlopen.

Wind in de winkel bekijken

€10,99
2 nieuw vanaf €10,99
1 tweedehands vanaf €26,68
Prijs gecheckt op 16 april 2024 06:38
Amazon.nl
€10,99
Bol.com
€10,99
Libris.nl

Over Esther Walraven

Esther Walraven is naast schrijfster ook wetenschapper en docent. Als kind wilde ze altijd al voor de klas staan, maar ze wilde ook schrijfster worden, en toneelspeelster. Ze vond het ook erg leuk om feitjes uit te zoeken en dan vooral over het menselijk lichaam. Nu is ze gezondheidswetenschapper en ze geeft les op de universiteit en ze schrijft kinder- en jeugdboeken, dus ze heeft al haar dromen uit laten komen!

Esther Walraven is haar schrijversnaam, in werkelijkheid heet ze Esther Bakker. Ze is geboren in 1973 in Hoorn en ze woont nu in Zuid-Limburg. Ze is gek op natuur en op water en ze leert graag nieuwe dingen. Deze passie heeft ze verwerkt in haar Waarom-boeken: Waarom achtbanen te gek zijn, Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken, en nog veel meer.

Over Best of YA-XS: voor de twijfelende lezers!

“Voor de twijfelende lezer” is een categorie speciaal voor mensen/jongeren die graag willen lezen, maar niet zeker weten welk boek ze moeten kiezen. Dit zijn boeken die geschikt zijn voor mensen die na een lange periode weer willen beginnen met lezen of voor degenen die willen beginnen met lezen, maar niet weten waar ze moeten starten.

Deze categorie is met name voor jongeren ook erg interessant en daar spelen veel uitgeverijen op in. Er zijn de laatste tijd veel verschillende series met pakkende en korte thrillers uitgebracht die ervoor zullen zorgen dat je helemaal verkocht raakt aan het boek en het zeker weten uit wil lezen! Best of YA is een van zulke series: volwaardige verhalen maar minder dan 100 pagina’s. Niet zo intimiderend!

Meer van Best of YA op boekendief.nl:

Informatie en beoordeling

Titel: Wind

Genre: Roman

Auteur: Esther Walraven

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Unieboek

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 18 July 2023

ISBN: 9789000388912

Aantal pagina's : 93

  • Mooie vertaalslag van gebeurtenissen uit het verleden naar het heden.
3.5

Review

Een heerlijke zomerse en actieve setting: Vlieland, het strand, surfen, wind, kampvuren, verliefdheid. En dan het kruipende en dreigende gevoel van het mysterie rondom de vader van Sam: wat heeft hij precies gedaan? De onthulling vond ik na deze spanningsopbouw ietwat tegenvallen. Daarentegen is het een boek voor jongeren en voor die doelgroep denk ik dat het precies een goede balans is tussen iets wat tot nadenken stemt en iets dat niet té schokkend is. Mooi dat er een vertaalslag is gemaakt naar het leven van Sam zelf en dat dit laat zien dat de problemen van vroeger nog altijd actueel zijn. Bewustwording geven zonder belerend te zijn, dat is wat dit boek doet!


Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: