Zoete Zoete Wraak BV: Niet vernieuwend, wel vermakelijk

Zoete Zoete Wraak BV recensie boek

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In Zoete Zoete Wraak BV maak je kennis met Victor. Zijn zorgvuldig geplande leven wordt ineens op zijn kop gegooid wanneer hij ontdekt dat hij een zoon heeft van zestien jaar oud, en dat hij ineens voor deze Kevin moet gaan zorgen. Dit pas helemaal niet in zijn planning want hij wilde juist Jenny trouwen om haar daarna gauw te verlaten en er met haar erfenis vandoor te gaan. Een oplossing dient zich twee jaar later aan wanneer de familie zich in de rimboe van Afrika bevindt en Victor zich van Kevin ontdoet. Alleen blijkt zijn plan niet te slagen en zal de wraak die volgt wel eens behoorlijk zoet kunnen zijn…

Zoete Zoete Wraak BV samenvatting

Zoete Zoete Wraak BV is alweer het vijfde boek van Jonas Jonasson. Zie ook: ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’.

Victor Alderheim heeft alles voor elkaar: hij is een succesvolle kunsthandelaar en zijn leven is perfect. Op een dag wordt alles echter overhoop gegooid wanneer hij te korten krijgt dat hij een zoon heeft van 16 jaar en dat hij voor hem moet gaan zorgen. Net nu hij van plan was om Jenny te trouwen (en gauw weer van haar te scheiden) om haar erfenis binnen te slepen. Een kind past helemaal niet in dit plan! Victor bedenkt dus een manier een van Kevin af te komen wanneer ze op zijn achttiende verjaardag in de Afrikaanse rimboe zijn. Dit plan mislukt totaal. Kevin vindt een nieuwe en liefdevolle plek bij de Masai.

Vijf jaar later keert Kevin terug naar Zweden waar hij Jenny ontmoet. Inmiddels is zij Victors ex. Twee afgedankte mensen bundelen hun krachten en richten samen het bedrijf Zoete Zoete Wraak BV op om zich te wreken op de man die hun beider leven compleet heeft verwoest.

Zoete Zoete Wraak BV kopen

Over de auteur

Pär-Ola Jonas Jonasson is een Zweedse schrijver en journalist die vooral bekend is geworden door zijn boek: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en werkte tot 1994 als journalist voor het dagblad Smålandsposten in Växjö en voor het Zweedse avondblad Expressen. In 1996 richtte hij het succesvolle mediabedrijf OTW op.

De 100-jarige man was het debuut van Jonassen en dit boek was tegelijkertijd het best verkochte boek in Zweden in 2010. Dit boek is ook succesvol verfilmd.

Inmiddels heeft Jonasson 6 boeken op zijn naam staan. Al zijn werken worden wereldwijd vertaald.

Informatie en beoordeling

Titel: Zoete Zoete Wraak BV

Genre: Humoristisch

Auteur: Jonas Jonasson

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 15 September 2020

ISBN: 9789056726621

Aantal pagina's : 320

  • Niet vernieuwend, wel vermakelijk.
3.5

Summary

Wederom gebruikt Jonasson hier dezelfde formule: een aantal zeer bijzondere figuren die op een zeer toevallige manier bij elkaar komen en samen de beest bizarre dingen beleven. Een herhaling van wat we van hem kennen. Als je dit niet vervelend vindt, dan is dit boek ook weer een heerlijke om door te bladeren. In tegenstelling tot de andere boeken van Jonasson is de hoofdpersoon in Zoete Zoete Wraak BV zeer onprettig en gemeen. Dit maakte het even wennen maar was tegelijkertijd ook wel weer een verfrissend element. Verder is het plot weer goed uitgedacht en zijn alle toevalligheden die zich voordoen in het verhaal uiteraard verre van werkelijk toevallig. Jonasson weet zijn verhalen weer creatief door de actualiteiten en de geschiedenis te verweven. Een halve ster extra omdat ik zelf gek ben op boeken die over kunst en schilderijen gaan.

Pluspunten

  • Nieuw soort hoofdpersonage
  • Creatief

Minpunten

  • Dezelfde formule

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: