Zondagsleven recensie: Ik heb heel erg meegeleefd met Jasmijn

Zondagsleven review
€9,99
Libris.nl
€9,99
Ebook.nl

Zondagsleven gaat over Jasmijn, Ze is volwassen. Ze heeft inmiddels een diagnose en dat helpt. Maar haar leven is nog steeds een grote zoektocht naar de balans tussen dat wat moet (en haar volledig uitput) en dat wat ze zelf het liefste wil. Lukt het haar om een kantoorbaan te behouden, liefde te vinden en gelukkig te worden?

Zondagsleven samenvatting

Het vervolg op ‘Zondagskind’.

Jasmijn is volwassen, ze woont op zichzelf (samen met haar hondje Romy) maar nieuwe uitdagingen wachten op haar. Het werkende leven valt haar zwaar: een kantoor vol felle lampen, pratende collega’s en haar hond mag niet mee. Hoe gaat ze het voor elkaar krijgen om een leven op te bouwen dat haar niet volledig uitput? Heeft ze naast al deze drukte nog ruimte voor liefde? 

Over de auteur

Judith Visser heeft tot nu toe veertien boeken op haar naam staan en daarnaast een reeks korte verhalen. Zondagskind (2018) is een autobiografische roman en dit boek leverde haar bekendheid op bij het grote publiek. Ze won dan ook de Hebban Literatuurprijs in 2018 en het werd door het programma Koffietijd verkozen tot Boek van de maand. Het boek is ook vertaald en uitgebracht in Duitsland.

In 2020 verscheen Zondagsleven, het vervolg op Zondagskind. Dit boek kan echter ook los gelezen worden.

In augustus 2022 verscheen Judiths eerste kinderboek: Fontana Banana. 
Deel twee in deze serie zal begin 2024 uitkomen. 

Momenteel is Visser druk bezig met haar nieuwe roman die gepland staat om in 2024 uit te komen.

Titel: Zondagsleven

Genre: Roman

Auteur: Judith Visser

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: HarperCollins

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 14 January 2022

ISBN: 9789402708929

Aantal pagina's : 464

  • Ik heb heel erg meegeleefd met Jasmijn
4

Summary

Opnieuw duiken we volledig in de belevingswereld van Jasmijn. We lezen hoeveel moeite zij heeft met ‘normale’ interacties en het ‘normale’ kantoorleven. Ze is continu bezig met het verzinnen van oplossingen voor haar problemen, maar niet iedereen kan die waarderen. Veranderingen zijn lastig en ze wil het liefste dat alles bij het oude blijft.  Doordat Visser al deze beschrijvingen heel treffend vat, ga je als lezer de wereld zien zoals Jasmijn die ziet. Hierdoor krijg je begrip voor al haar acties en begrijp je waarom ze bepaalde dingen anders aanpakt of liever zelfs uit de weg gaat. Het is een continue strijd tegen de overprikkeling. Het boek is lekker vlot geschreven, het is een boeiend verhaal en je krijgt echt een unieke inkijk in het leven met autisme. Aan het einde voelde ik me eigenlijk trots op Jasmijn en op de ontwikkelingen die ze heeft doorgemaakt, wat ze allemaal voor elkaar heeft gekregen. Het is een zeer open en ontwapenend verhaal.

Pluspunten

  • Vloeiend
  • Ontwapenend
  • Uniek

Minpunten

banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.