They Both Die at the End: origineel concept

They Both die at the end recensie

🙋 Op zoek naar een e-reader? Bekijk onze favoriet direct hier in de winkel!

€9,31
10 nieuw vanaf €9,31
4 tweedehands vanaf €4,14
Prijs gecheckt op 14 september 2023 10:43
Amazon.nl
€9,31
Bol.com

Stel je voor: je krijgt een telefoontje met het bericht dat je ergens in de komende 24 uur zal sterven. Hoe besteed je die laatste uren? Mateo en Rufus worden beiden gebeld. Ze kennen elkaar niet. Via een app die speciaal voor deze jongeren is opgesteld, ontmoeten ze elkaar en beleven ze met elkaar de laatste perfecte dag. Ze helpen elkaar met de moeilijke beslissingen, afscheid nemen en het maken van laatste onvergetelijke herinneringen.

Samenvatting They Both Die at the End

Stel je voor: je krijgt een telefoontje met het bericht dat je ergens in de komende 24 uur zal sterven. Hoe besteed je die laatste uren? Mateo en Rufus worden beiden gebeld door Death-Cast, een organisatie die op een of andere manier weet wanneer mensen zullen sterven. Hoe het afloopt weet je al: they both die at the end.

“Twelve hours ago I received the phone call telling me I’m going to die today, and I’m more alive now than I was then”

Rufus en Mateo kennen elkaar niet. Via een app die speciaal voor deze jongeren is opgesteld, ontmoeten ze elkaar en beleven ze met elkaar de laatste perfecte dag. Ze helpen elkaar met de moeilijke beslissingen, afscheid nemen en het maken van laatste onvergetelijke herinneringen. Dit is het verhaal van hun laatste uren op aarde. Ze blijven hopen op een fout in het systeem, dat ze dit etmaal zullen overleven. Tegelijkertijd proberen ze een manier te vinden om te berusten in het lot.

Over de auteur: Adam Silvera

Adam Silvera is de auteur van het razend populaire boek ‘The Both Die at the End’. Naast deze TikTok-hit heeft hij nog meer titels op zijn naam staan: The First to Die at the End, More Happy Than Not (HBO heeft dit in 2020 als serie uitgebracht)History Is All You Left Me, Infinity Son, Infinity Reaper, What If It’s Us en Here’s to Us. Al deze boeken zijn zeer goed ontvangen.

Adam Silvera is een jonge auteur (7 juni, 1990) met al veel successen. Hij begon als kind al met schrijven.

Silvera is afkomstig uit de uitgeverijenwereld en hij heeft dienst gedaan als recensent van kinderboeken en jeugdboeken. Hij is afkomstig uit New York en woont nu in Los Angeles.
Wil je meer van hem weten? Bezoek dan zijn eigen website.

They Both Die at the End kopen

Beoordeling van They Both Die at the End

Titel: 🇬🇧 They Both Die at the End / 🇳🇱 Op het einde gaan ze allebei dood

Genre: Young Adult

Auteur: Adam Silvera

Uitgave: 1

Bindwijze: Hardcover

Uitgeverij: Simon & Schuster ltd

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 September 2017

ISBN: 9781471166204

Aantal pagina's : 384

  • Mooi concept maar het had veel meer potentie.
3

Summary

Dit is weer een “tiktok made me read it” boek en het werd geadverteerd als tranentrekker. Ik heb tijdens het lezen geen enkele keer naar de tissues hoeven grijpen, dus in dat opzicht ben ik teleurgesteld. They Both Die at the End heeft natuurlijk het einde van het verhaal al verklapt in de titel, maar toch blijf je met de personages hopen dat er ergens toch een fout is gemaakt. Ik moest erg wennen aan de schrijfstijl van Silvera en ook aan de opzet van het verhaal. Wellicht had ik iets meer introductie nodig want het concept ‘death-cast’ was bij mij niet direct duidelijk. Op basis van Tiktok en de achterflap was ik dus voorbereid op een zeer intens verhaal, maar dat is dit boek dus niet. Met enige regelmaat valt het verhaal ook stil en komt het daarna weer traag op gang. Ik was ook niet helemaal overtuigd van deze gevonden liefde: twee jongens die elkaar tijdens hun laatste uren op aarde leren kennen, verliefd worden en zelfs gaan tot ‘houden van’, vond ik er toch echt iets over gaan. Het idee dat je dus gebeld wordt op je laatste dag zodat je de tijd krijgt om je leven op een goede manier af te ronden, vond ik wel een mooi uitgewerkt idee. In conclusie: het boek had meer kunnen zijn dan het nu is, en dan zou het ook nog eens heel erg goed kunnen zijn geweest, maar nu blijft het een beetje in de kinderschoenen steken.

Pluspunten

  • origineel concept
  • mooie boodschap

Minpunten

  • had beter kunnen zijn
  • trage stukken in het verhaal
  • meer uitleg/introductie aan het begin nodig
banner

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.

Plaats een reactie