A Court of Frost and Starlight: Voelde niet als een volwaardig deel

A Court of Frost and Starlight recensie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De oorlog is gewonnen, de strijd gestreden. Feyre, Rhysand en hun vrienden, proberen het oude leven weer op te bouwen. De winterzonnewende staat voor de deur, een feestelijk moment aan de Night Court. Kunnen ze allen hun oorlogstrauma achter zich laten en door met het leven? Een kort deel in de A Court of Thorns and Roses serie.

  • Novelle
  • Feest
  • Trauma

Goed om te weten: A Court of Frost and Starlight is een tussendeel (3.5) en komt na A Court of Wings and Ruin en voor A Court of Silver Flames. Het is een novelle.

Samenvatting: A Court of Frost and Starlight

Feyre, Rhysand en hun vrienden zijn nog druk bezig met het herbouwen van the Night Court en aan het herstellen van de gevochten oorlog. De winterzonnewende staat voor de deur, een feestelijk moment. Maar net als iedereen, heeft ook bij Feyre de oorlog littekens achtergelaten en blijkt het moeilijker dan gedacht om dit achter zich te laten.

A Court of Frost and Starlight kopen:

Over de auteur: Sarah J. Maas

Over Sarah J Maas

Wie ook maar een klein beetje heeft rondgesnuffeld op #booktok en #bookstagram, weet dat je niet om Sarah J Maas meer heen kunt. Haar boeken zijn een regelrechte hit! Ze is de auteur van de Throne of Glass serie, A Court of Thorns and Roses serie en de Crescent City serie. De laatste twee zijn lopende series en we wachten vol smart op de nieuwe delen. Momenteel werkt zij aan een televisie-adaptatie van A Court of Thorns and Roses.

Maas is geboren op 5 maart in 1986. Ze groeide op in New York City. Als kind schreef ze al veel verhalen die gebaseerd waren op mythes en verhalen. Ze is afgestudeerd in creative writing.

Al op zestienjarige leeftijd is zij begonnen met haar debuutroman: A Throne of Glass. Ze postte haar eerste paar hoofdstukken online, waar het een van de meest populaire inzendingen werd. Ze baseerde dit verhaal op het sprookje van Assepoester, maar dan was zij niet een dienstmeid maar een moordenaar. De serie, uiteindelijk bestaande uit zeven delen, werd een regelrecht succes en is vertaald in 35 talen.

Haar tweede serie, A Court Of Thorns and Roses, is losjes gebaseerd op Beauty and the Beast. Deze serie bestaat momenteel uit 4 delen en een novelle.

De Crescent City boeken zijn de eerste fantasy-verhalen die Maas voor volwassenen schreef. Hier zijn inmiddels drie delen van uitgebracht: House of Earth and Blood, House of Sky and Breath en House of Flame and Shadow.

Het werk van Sarah J. Maar staat bekend om de intense romantische en sensuele scènes. Vandaar dat de boeken een beetje tussen Young Adult en werk voor volwassenen valt. Wil je meer weten? Lees dan deze blog!

Beoordeling

Titel: 🇬🇧 A Court of Frost and Starlight / 🇳🇱 Het hof van ijs en sterren

Genre: Fantasy, Engelstalig, New Adult

Auteur: Sarah J. Maas

Uitgave: 1

Bindwijze: Paperback

Uitgeverij: Bloomsbury Publishing

Logo uitgever:

Publicatiedatum: 7 January 2021

ISBN: 9781526617187

Aantal pagina's : 272

  • Voelde niet als een volwaardig deel.
4

Summary

Met maar 272 bladzijden kan ik ook eigenlijk niet meer kunnen verwachten, maar dit boek voelde ook echt als een novelle. De uitgebreide en stevige opbouw van het verhaal zoals ik dat gewend ben in de andere delen, was hier niet aanwezig. Het verhaal bleef voor mij erg aan de oppervlakte. Het is dan ook niet echt noodzakelijk om dit deel te lezen om door te kunnen met A Court of Silver Flames. Het is een lekker boek dat je in een weekend uit kunt hebben. Ook wel weer fijn, een boek dat niet zo hard werken is…

Pluspunten

  • Toch nieuwsgierig

Minpunten

  • Dun
  • Niet diepgaand

Categorie: Review

Foto van auteur

Imke

Imke is een echte boekenwurm. Zij leest en verzamelt boeken uit veel verschillende genres. In het dagelijks leven is zij ook docent en vanuit die rol is ze altijd op zoek naar de nieuwste en mooiste jeugdboeken.
Deel dit artikel op: